Derfor gjorde Londak to keepertabber

- De andre gutta reddet ræva mi.

• Bodø/Glimt - Sogndal 4-2

BODØ (Dagbladet): - Hvis vi hadde tapt, ville det vært min feil. Derfor er jeg selvsagt svært takknemlig for at utespillerne berget ræva mi. Særlig de fire som scoret, sa Londak til Dagbladet etter 4-2 over Sogndal.

Pustes i nakken 33-åringen, som har et tjuetalls landskamper for Estland, har vært førstevalget i mål for Glimt siden 2007.

Men nå brenner det litt under føttene hans. Etter de to tabbene mot Sogndal rykker klubbens ambisiøse reservekeeper Lasse Staw nærmere en plass i buret.

- Du får høre med ham, sier Londak i mixed zone etter kampen, og peker i retning Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

- Det er han som bestemmer.

I fokus også i seriestarten Pavel Londak kom i søkelyset også i seriepremieren hjemme mot Aalesund, da han ruset langt utenfor 16-meteren, der han gikk i hodeduell med en Aalesund-spiller. For deretter å forfølge en annen AaFK-spiller enda lengre utenfor egen målgård.

Dengang mente Londak at han gjorde to helt korrekte inngripener. Det gjør han ikke nå:

- Det finnes forklaringer på at de to langskuddene gikk inn, men ingen unnskyldninger. Jeg skulle tatt begge, sier keeperen.

Derfor stod han uten caps Forklaringen handler om lav kveldssol. Ulrik Flo valgte å skyte så fort han fikk sjansen. Det ga to mål - en "lompe" fra nesten 35 meter, og et skudd midt i målet, over hodet på Londak, fra nesten 25 meter.

Begge gangene sendte han Sogndal i føringen, med henholdsvis 1-0 og 2-1.
 
- Det siste målet var verst. Da så jeg ikke ballen i det hele tatt. På den første så jeg i det minste deler av ballbanen, sier Londak.

- Hvorfor i all verden brukte du ikke skyggelue?

- Sola var for lav. Dessuten er skyggelue farlig, på den måten at du får store kontraster mellom skygge og direkte sollys.