TÅREPERSE: Ann Kristin Flatland gråt så mange gledestårer at det var nærliggende å tro at det var hun som hadde tatt medalje. Men tårene var til ære for lagvenninne Tora Berger. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TÅREPERSE: Ann Kristin Flatland gråt så mange gledestårer at det var nærliggende å tro at det var hun som hadde tatt medalje. Men tårene var til ære for lagvenninne Tora Berger. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Derfor gråt de til den store gullmedaljen

- Det har vært så mye negativt om oss, sier Flatland.

||| WHISTLER (Dagbladet): En etter en sto de der og gråt i målområdet etter at Tora Bergers gull var et faktum:

Ann Kristin Flatland og Solveig Rogstad var så rørt at man skulle tro det var de selv som hadde tatt medalje.

Selv tre kvarter etterpå rant det gledestårer nedover kinnene på Rogstad i pressesonen, mens Flatland sto med blanke øyne. Bare Liv Kjersti Eikeland holdt maska noenlunde, og fikk raskt et stempel som «kald» av Rogstad.

 - Jeg er veldig rørt og glad på hennes vegne, sier Flatland — selv om det strengt tatt var helt unødvendig å fortelle akkurat det. Selv kom hun på en 14. plass etter to tilleggsminutter.

- Hvorfor betyr det så mye for dere?

- Det har vært så mye negativt om oss det siste året. Spesielt i fjor var det veldig tøft for alle sammen, men Tora har vist i mange år hvor lista ligger, hun har vært med der oppe i mange år. Hun har vært så positiv og hjulpet oss andre, og på laget har vi hatt et vanvittig bra miljø, sier Flatland til Dagbladet.

Solveig Rogstad legger til:

- Det er så fortjent og fantastisk. Tora har en flott lagvenninna, og den alle vi andre strekker oss etter. Det er viktig å ha en sånn på laget.

Evig firerTora Berger har i en årrekke hatt et stempel som en evig firer, selv om hun i rettferdighetens navn har plukket en individuell sølvmedalje og bronsemedalje i VM.

I dag var det endelig hennes tur.

- Hvor viktig er det å ha en frontfigur som Tora på laget?

- Når vi kan slå henne på trening, viser det at det er mulig for oss også å lykkes i konkurranser, sier Flatland.

- Har ikke prestert godt nokSelv har hun fått sitt store gjennombrudd i år, men to pallplasseringer i verdenscupen etter jul.

Men selv om Flatland føler det har vært mye negativitet rundt skiskytterjentene, innrømmer hun at en del av det har vært fortjent.

- Vi har ikke prestert godt nok, det har vi ikke. Men likevel føler jeg at vi har mer inne enn det vi har fått vist. Det er mye som skal klaffe og små marginer, men vi har hatt et vanvittig samhold i laget og hatt trua på det vi har gjort, sier hun.

GIKK SAMMEN: Tora Berger og Ann Kristin Flatland gikk sammen i to runder og hjalp hverandre. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GIKK SAMMEN: Tora Berger og Ann Kristin Flatland gikk sammen i to runder og hjalp hverandre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer