NEI TIL RASISME: Paul Pogba med 'No' på armen. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
NEI TIL RASISME: Paul Pogba med 'No' på armen. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Derfor hadde Paul Pogba ordet «Nei» på armen

Paul Pogba støttet Napoli-stjerne under kampen mot Bournemouth.

De oppmerksomme fikk nok med seg at Manchester Uniteds superstjerne Paul Pogba hadde et armbånd hvor det sto «No» under kampen mot Bournemouth.

Årsaken til at franskmannen hadde på seg armbåndet var for å gi støtte til Napoli-forsvarer Kalidou Koulibaly, som ble utsatt for rasisme på San Siro andre juledag.

«Bra gjort gutter, en vakker slutt på året og et armbånd til ære for Kalidou Koulibaly. Si NEI til rasisme i 2019», skriver Pogba på sin egen Instagram-profil.

Midtbanespilleren scoret selv to mål i 4-1-seieren over Bournemouth.

Apelyder

Det var under kampen mot Inter at deler av fansen laget apelyder mot Koulibaly, som forøvrig ble utvist i kampen etter to gule kort.

Som følge av den sjokkerende oppførselen, ba Napolis trenerteam flere ganger om at kampen skulle stoppes, men de ble ikke hørt.

- Hvis de ikke svarer oss neste gang, vil vi stoppe kampen selv, sa Napoli-manager Carlo Ancelotti ifølge The Guardian.

I henhold til UEFAs retningslinjer skulle kampen blitt stanset. Det får UEFA til å reagere sterkt.

I en felles uttalelse uttrykker UEFA og spillerorganisasjonen FIFPro sterk bekymring for «den uakseptable rasistiske hendelsen, og det som synes å være manglende respekt for den bredt anerkjente tretrinns fremgangsmåten å håndtere rasistiske tilrop på», skriver NTB.

Ledelsen i Serie A bestemte samtidig at Inter må spille sine neste to hjemmekamper uten publikum på tribunene, som følge av de rasistiske tilropene.

Inter-fansen ble også straffet mot Empoli, der de stoppet billettsalg til bortefansen.

Fikk bred støtte

Napoli-fansen støttet på sin side Koulibaly med bannere og ordene Siamo tutti Koulibaly (Vi er alle Koulibaly) og masker av midtstopperen, under kampen mot Bologna lørdag.

Fotballstjerner som Diego Maradona og Cristiano Ronaldo har også gitt sin støtte til Koulibaly offentlig etter hendelsen.

«I verden og i fotballen må det alltid være dannelse og respekt. Nei til rasisme og enhver annen form for fornærmelser og diskriminering», skriver Ronaldo under et bilde der han selv blir markert av Koulibaly i en kamp tidligere i sesongen, skriver NTB.