Derfor håpet Magnus Carlsen på mer tid

Men FIDE presser fram VM-svar på Sinquefields siste dag.

PRESSES. Magnus Carlsen presses av FIDE til å gi svar om det blir VM-kamp på samme dag som Sinquefield Cup avsluttes.  Foto: Lars Kristian Aalgaard
PRESSES. Magnus Carlsen presses av FIDE til å gi svar om det blir VM-kamp på samme dag som Sinquefield Cup avsluttes. Foto: Lars Kristian AalgaardVis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Vishy Anand skal etter planen møtes til VM-match 7. november i Sotsji. Om det blir noen kamp, eller om Carlsen mister tittelen, er fortsatt en føljetong.

Magnus Carlsen pålegges av FIDE å gi endelig svar 7. september, samme dag som Sinquefield Cup avsluttes.

- Vi ønsker å holde det meste utenom, det det kan virke forstyrrende. Det er helt normalt. Det er ikke ideelt å ta Magnus ut av den bobla han befinner seg i, når han er midt i spillet, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Spekulasjonene lever Teamet rundt Magnus Carlsen søkte om en romslig utsettelse, slik at verdensmesteren kunne konsentrere seg fullt og helt om spillet i Sinquefield Cup.

FIDE utsatte fristen noen dager, men team Carlsen søkte om noe helt annet.

Det dreier seg om timer mellom avslutningen på Sinquefield Cup og fristen for en signatur på VM-kontrakten.

Spekulasjonene om at FIDE ønsker seg en framtid uten nordmannen lever godt. Utsettelsen til 7. september har ikke den store praktiske betydningen for Magnus Carlsen.

Spekulasjoner går på at FIDE egentlig bare ønsker å sminke på konflikten.

- Vi søkte om utsettelse til 17. september for eventuell signering av VM-kontrakten, men det fikk vi ikke, forteller manager Espen Agdestein.

Søkte om mer tid - Vi søkte om utvidet frist, slik at Magnus kunne få brukbart med tid for å bestemme seg etter at turneringen er avsluttet.

Men FIDE aksepterte ikke det.

- Det får vi bare ta til etterretning, sier manager Espen Agdestein. og legger tiL:

- Det aller meste av fokus er i St. Louis nå. Magnus er tent på å gjøre det bra, etter et dårlig parti mot den suverene lederen Caruana. Et parti som nordmannen tapte. Men Caruana har jo spilt helt umenneskelig bra, sier Agdestein.

- Umenneskelig italiener Fabiano Luigi Caruana har vunnet samtlige fem partier han har spilt i Sinquefield Cup og er i en suveren ledelse.

Italieneren har klatret til plassen nærmest den norske mesteren på verdensrankingen.

- Forspranget til Caruana blir selvsagt vrient å ta igjen. I hvert fall om han spiller like bra i fortsettelsen. Men Magnus har ofte innledet turneringer på liknende måte som nå med remis i de innledende matchene, for så å avslutte sterkt, forteller Agdestein. Magnus er egentlig ganske fornøyd med totalinnsatsen så langt. Han spilte bra mot Aronian i siste parti, sier manageren.

Golf Magnus Carlsen benyttet fridagen fra turneringen til seks hull på en golfbane i St. Louis.

- Golf er bra. Lett mosjon og tankeadspredelse er en fin kombinasjon. Magnus spilte fotball for noen dager siden. Det er litt vel hektisk under en turnering, sier Espen Agdestein.

- Jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere om bakgrunn for situasjonen, eller hvordan forhandlingene med FIDE har artet seg. Jeg vil heller ikke spekulere i hva som kan bli utfallet før Magnus er ferdig med Sinquefield Cup, sier Agdestein.