Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor har Herrem nummeret til Beckham

Begge byttet.

NUMMER 23: Camilla Herrem har draktnummer 23 på landslaget, fordi det er det nummeret David Beckham hadde i Real Madrid og har i Los Angeles Galaxy. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
NUMMER 23: Camilla Herrem har draktnummer 23 på landslaget, fordi det er det nummeret David Beckham hadde i Real Madrid og har i Los Angeles Galaxy. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

|||• Direkte 12.15: Følg Norge - Ungarn i vårt livestudio

SUZHOU (Dagbladet): Det er ikke så mange likheter mellom Camilla Herrem og David Beckham. Bortsett fra at begge bruker høyra.

De lever sitt idrettsliv på hver sin kant av banen, i hver sin idrett.

Og til og med her i VM-byen Suzhou hadde nok Beckham blitt stoppet oftere av fnisende kinesere på gata enn det Herrem blir.

Uansett, fotballspilleren er kontringsessets store forbilde.

Mest fotball
- Jeg har alltid likt David Beckham. Og grunnen er at han er en god fotballspiller. Da jeg var seks år var jeg ikke så opptatt av utseende, så det har ingenting med det å gjøre, sier Camilla til Dagbladet.

Fotballinteressen hennes er nemlig geniun.

NUMMER 77: I Byåsen har Camilla Herrem 77, siden sjueren var opptatt. Dermed ble det 77, siden David Beckham hadde draktnummer sju i Manchester United. Foto: Svein André Svendsen/Larvik Håndballklubb/SCANPIX
NUMMER 77: I Byåsen har Camilla Herrem 77, siden sjueren var opptatt. Dermed ble det 77, siden David Beckham hadde draktnummer sju i Manchester United. Foto: Svein André Svendsen/Larvik Håndballklubb/SCANPIX Vis mer

Hun spilte både fotball og håndball i barndommen, helt til hun måtte velge da hun var 16 år gammel. Da ble det håndball.

- Men da jeg var ung var det mer fotball enn håndball på meg. Det var fotballen jeg brant for, sier hun.

Følger Beckham
Derfor er det David Beckham som styrer hva slags nummer Camilla Herrem - som har vært en av Norges beste og mest stabile spillere så langt i VM - har på håndballryggen.

Vi tar det kronologisk:

- Jeg var nummer sju på Sola, siden Beckham hadde det nummeret i Manchester United. Da jeg kom til Byåsen var det nummeret opptatt, så da ble det 77 i stedet.

Også på landslaget var sjueren opptatt, men da Herrem etablerte seg blant Norges beste hadde allerede engelskmannen byttet nummer. Derfor gikk det jo greit.

- Derfor sa jeg til forbundet at jeg ville ha 23, siden det var det Beckham hadde i Real Madrid.

FORBILDET: David Beckham er fotballspilleren Camilla Herrem alltid har sett opp til. Foto: REUTERS
FORBILDET: David Beckham er fotballspilleren Camilla Herrem alltid har sett opp til. Foto: REUTERS Vis mer

Plakat på soverommet
Vi kunne selvfølgelig stoppet her, men det er ikke så enkelt.

Hjemme på soveromsdøra til Camilla Herrem henger det fortsatt en David Beckham-plakat. Den tar hun ikke ned.

- Steffen (kjæresten) vet jeg digger ham, og han synes det er helt greit.

Og kjæresten er ingen hvem-som-helst. Steffen Stegavik er en av kandidatene til Robert Hedins EM-tropp som skal forsvare Norges herrehåndballære i Østerrike på nyåret. Og du kan jo bare gjette hvilket nummer han har på landslagsdrakta si: 23.

- Men det er helt tilfeldig, altså, sier Camilla.

PS! Terese Pedersen og Renate Urne ser dagens kamp fra tribunen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media