Derfor har ikke gråtkvalte skijenter noe å frykte den dagen Bjørgen gir seg

Verdiene dør ikke.

- OPP OG STÅ: Marit Bjørgen er ikke bare best i sporet. Hun er samtidig en enorm ressurs for de andre jentene på landslaget. Her gir hun Therese Johaug handa etter målgang i Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- OPP OG STÅ: Marit Bjørgen er ikke bare best i sporet. Hun er samtidig en enorm ressurs for de andre jentene på landslaget. Her gir hun Therese Johaug handa etter målgang i Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du kan ta skilandslaget vekk fra Marit Bjørgen, men du kan ikke ta Marit Bjørgen vekk fra skilandslaget.

Omtrent slik oppsummerer Olympiatoppens fagansvarlige for coaching, Liv Hemmestad, Marit Bjørgens posisjon blant skijentene. Hemmestad har bidratt inn i lagprosessene og vært en sparringspartner for trenerteamet til skijentene i flere år, og kjenner miljøet bedre enn de fleste.

- Marit er en viktig person på skilandslaget. Hun står for gode verdier i det hun gjør, både i og utenfor sporet. Hun er en god og viktig rollefigur og  kulturbygger. Marit er en person som enhver leder ønsker seg i laget sitt, og er et leder-emne utenom det vanlige, sier Hemmestad til Dagbladet.

Ble hyllet Bjørgen var rørt på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme søndag etter å ha fylt premieskapet med det eneste trofeet hun manglet.

- Jeg hadde vel lurt litt på om toget hadde gått for meg. Jeg er jo 34 år og jeg ser hvordan de yngre løperne utvikler seg, sa hun med tårene i øynene.

Blant lagvenninnene er det ingen som ønsker at hun skal gi seg snart slik at de kan vinne litt også. Det er i hvert fall ingen som sier det:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.