Derfor har ikke Martin fått flere landslagssjanser

U21-sjefen forklarer West Ham-Samuelsens to kamper.

GULL I WEST HAM, BENK PÅ U21: Martin Samuelsen har bare fått to sjanser på U21-landslaget, og har ennå ikke fått spille nitti minutter under Leif Gunnar Smerud.Foto: NTB Scanpix
GULL I WEST HAM, BENK PÅ U21: Martin Samuelsen har bare fått to sjanser på U21-landslaget, og har ennå ikke fått spille nitti minutter under Leif Gunnar Smerud.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den driblesterke England-proffen fikk mye oppmerksomhet da han imponerte for Peterborough (lån) i FA-cupen denne sesongen. Kun to kamper har Samuelsen fått for Norge U21.

Han har aldri fått muligheten for Norges A-landslag, selv om han er blitt 19 år. Martin Ødegaard står med ni A-landskamper i en alder av 17. Først i slutten av mars fikk Samuelsen sjansen på Leif Gunnar Smeruds U21-landslag. Først fikk Samuelsen elleve minutter mot Nederland, før han spilte hele annenomgangen mot Spania.

- Martin er spennende. Samtidig når du ser på den gjengen som er der (på U21-laget), er han underårig og kan være med i en kvalik til. Med det utgangspunktet er det han har levert til nå veldig spennende, men det er tøff konkurranse med mange unge, sier Smerud.

- Det er viktig for han å få erfaringer som nå sist mot topp internasjonal motstand i Spania og Nederland. Da får han også en følelse av hvor lista for internasjonal toppfotball ligger. Det tror jeg er veldig bra og nyttig for ham, sier U21-treneren. Luksusproblem Samuelsen er med i troppen som møter Bulgaria 6. juni. Han er tilbake i West Ham etter utlånet til Peterborough. West Ham-eier David Gold har flere ganger ytret seg positivt om det spennende talentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer