HEI, SNEI: Alexander Kristoff har ofte hjelmen på skakke under finalen av rittene. Men hvorfor? FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HEI, SNEI: Alexander Kristoff har ofte hjelmen på skakke under finalen av rittene. Men hvorfor? FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Derfor har Kristoff hjelmen på snei

Det hele startet i Canada for fem år siden.

COMPIÉGNE (procycling.no): Har du plukket opp Alexander Kristoffs nye varmerke? Det har en rekke av kollegene hans i sykkelfeltet:

- Jeg dro på en treningstur med innlagt kaffestopp med Alexander Kristoff. Det er alltid moro å høre historien om hvorfor han har sykkelhjelmen sidelengs på hodet sitt, skrev tidligere lagkamerat Michael Schär fra BMC Racing på Instagram for noen dager siden.

Hjelmen av merket Giro har en tendens til å tippe ned mot Kristoffs høyre side når han er i finalen av sykkelritt.

Det har du kanskje lagt merke til i finalen av Flandern rundt, Milano-Sanremo eller Tour de France.
 
En sjelden velt får skylda Hvorfor det skjer, har det ikke vært skrevet så mye om. Så da procycling.no fikk se bildet av Schär og Kristoff, med hjelmen på snei, måtte vi nesten spørre hovedpersonen selv på Mercure-hotellet i nærheten av startbyen for søndagens Paris-Roubaix.

27-åringen er ikke de som velter mest på sykkelen, men selv gir han ulykken under Tour de Beauce i Canada i 2011, skylda.

For fem år siden endte det med hjernerystelse og store kuttskader i ansiktet, på armer, knær og bein. Og altså et uregjerlig hodeplagg:

- Hjelmen var egentlig ganske rett før, men jeg veltet ganske hardt i Canada ett år, og etter det har den vært litt på snei, siden. Jeg landet på hodet og har kanskje fått et lite søkk der, eller noe.

- Men nå kødder jeg litt med den også, og har den litt ekstra på snei, legger han til.
 
Sykkelsportens Harri Kirvesniemi Andre forklaringer har pekt mot klesstilen hans av sykkelen, som er litt hip-hop-inspirert med hettegenser og store capser.

Men det er altså ikke svaret.

Det er likevel ikke alle som kjøper Stavanger-mannens forklaring.

Trener og stefar Stein Ørn mener det har med kraftanstrengelser på sykkelen å gjøre.

- Jeg tror det er fordi at nå han kjører hardt, så bøyer han hodet til siden. Litt som Harri Kirvesniemi (finsk langrennsløper fra 70- og 80-tallet, vår anm), sier Ørn til procycling.no.
 
- Mest komfortabelt på snei I takt med at nordmannens popularitet vokser, har også «hjelmen på snei»-stilen fått sine tilhengere.

- Det har jo blitt et slags varemerke. Karikaturtegnere har alltid med den detaljen når de foreviger de største seirene hans. Jeg vet at Alexander er litt forfengelig og at han har prøvd å rette litt på den, men det er en særegenhet han har nå, mener Ørn.

Stesønnen sier at den er mest komfortabel når den faller ned på siden.

- Jeg vil helst at den skal sitte rett, men den er mest behagelig på snei. Derfor ender den opp der når det rister. Jeg synes faktisk det er litt ubehagelig å ha den helt rett, sie Kristoff.

Kristoff: - Mange kan vinne Søndag kan du titte etter den samme detaljen når det drar seg mot finalen av brosteinsdronningen Paris-Roubaix.

Kristoff lot brostein være brostein to dager før konkurransen.

Han er blant de aller største favorittene foran rittet han tidligere har en niendeplass som beste plassering i:

- Hvis du ser på resultatene mine har jeg ikke gjort det så bra her, så da må jeg i hvert fall heve meg. Men jeg har jo hevet meg i andre ritt så langt i år, så forhåpentligvis går det bra på søndag også.

- Hvem ser du som de største utfordrerne?

- Etixx har et veldig bra lag. Niki Tepstra ble nummer en i fjor, og de har også Zdenek Stybar som er sterk på brostein. Sky har også et bra lag, og så har du alle de andre som alltid henger med der framme: Sep Vanmarcke, John Degenkolb, Greg Van Avaermat og det er også mange andre som kan vinne dette rittet, sier Kristoff - uten lue på snei, denne gangen.

Du kan selvsagt følge Paris-Roubaix direkte på procycling.no søndag!

FRA E3: Hjelmen er på skakke idet Alexander Kristoff blir foreviget under rundturen med målgang i Waregem. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FRA E3: Hjelmen er på skakke idet Alexander Kristoff blir foreviget under rundturen med målgang i Waregem. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer