Derfor har Manchester United skutt seg selv i foten i sommer

Ole Gunnar Solskjær har gjort det tydelig at han ønsker unge og britiske spillere til Old Trafford - men det gjør bare United enklere å utnytte på overgangsmarkedet.

I AUSTRALIA: Manchester United har startet oppkjøringen i Australia, med to nye britiske spillere i troppen. Foto: Gary Day / Frozen in Motion / Shutterstock / NTB Scanpix
I AUSTRALIA: Manchester United har startet oppkjøringen i Australia, med to nye britiske spillere i troppen. Foto: Gary Day / Frozen in Motion / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som rivalene fortsetter å rekruttere spillere fra rundt om i verden, henter Manchester United nye spillere fra hjemlige trakter. Og ved å gjøre det har klubben bevisst gjort spilleropprydningen vanskeligere og dyrere.

Etter å ha brukt store summer for å konkurrere om å få noen av de mest ettertraktede spillerne, med minimal suksess, de siste åra - spillere som Angel Di Maria, Paul Pogba, Memphis Depay og Alexis Sanchez - har United i sommer fokusert på de beste unge britiske talentene som er tilgjengelige i sommer.

Klubben har allerede brukt rundt 550 millioner kroner på Aaron Wan-Bissaka fra Crystal Palace og rundt 165 millioner kroner på Swanseas Daniel James, samtidig som United etter rapportene skal være nære å betale rundt 880 millioner kroner for den engelske forsvareren Harry Maguire.

Klubbledelsen har også blitt fortalt at de må betale 550 millioner kroner for Newcastles midtbanespiller Sean Longstaff.

Alle disse spillerne forbedrer laget Ole Gunnar Solskjær har til sin disposisjon, men alle kommer med en stor prislapp også.

Ved å gå etter spillere fra andre Premier League-klubber - eller i James' tilfelle, fra en Championship-klubb som nyter fruktene av at de nettopp var i Premier League - velger United å operere i et selgers marked, hvor klubbenes finansielle situasjon gjør at de ikke er presset til å selge sine beste spillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer