Derfor har Nordtveit sittet på benken i sesongstarten

Har kun spilt 6 minutter av 270.

VENTER PÅ SJANSEN: Håvard Nordtveit har foreløpig ikke startet én kamp for Mönchengladbach, men tror det er snakk om kort tid før han igjen får sjansen. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
VENTER PÅ SJANSEN: Håvard Nordtveit har foreløpig ikke startet én kamp for Mönchengladbach, men tror det er snakk om kort tid før han igjen får sjansen. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Tre runder ut i Bundesliga har Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach tre poeng og ligger på foreløpig tiendeplass.

Tap for Bayern i sesongåpningen, seier over Hannover og tap mot Leverkusen borte sist helg er fasiten.

Og så langt har Håvard Nordtveit fått seks minutter på banen. 

Det gjorde han som erstatter for Granit Xhaka i 3-0-seieren over Hannover, da han kom inn like før slutt.

Det har med andre ord ikke vært en drømmestart for 23-åringen. Men selv er nordmannen hverken bekymret eller deppa - snarere tvert imot.

- Dager og timer
- Formen er bra. Jeg føler meg fit. Så det er egentlig bare snakk om dager og timer før jeg er tilbake på laget, sier en offensiv Nordtveit til Dagbladet.

- Du er ikke bekymret for spilletid framover?

- Nei. Jeg har en god dialog med trenerteamet og er positiv. Jeg jobber hardt og bruker mye tid på ekstratrening alene. Det vet de. Treneren har signalisert at han vet hva som bor i meg. Og når jeg får sjansen til å spille igjen, skal jeg gripe den.

Nordtveit var en av spillerne som var i aksjon for Norge under U21-EM i Israel. Det er noe av årsaken til at han nå har sittet på benken i seriestarten, mener han.

- Vi var vel en 5-6 stykker som kom fra U21 og nesten ikke hadde hatt ferie. Treneren (Lucien Favre, journ.anm.) ville skjerme oss, så vi spilte nesten ikke i preseason. Jeg fikk vel halvannen kamp eller noe sånt. Da satte de et lag som han har kjørt nå i åpningen, forklarer Nordtveit.

- Ikke bekymret
Jan Åge Fjørtoft, som følger Bundesliga tett i jobben som ekspert for tyske Sky, støtter forklaringen.

IKKE BEKYMRET: Jan Åge Fjørtoft tror Håvard Nordtveit er tilbake i førsteelleveren iløpet av kort tid. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
IKKE BEKYMRET: Jan Åge Fjørtoft tror Håvard Nordtveit er tilbake i førsteelleveren iløpet av kort tid. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Det er riktig som Håvard sier. Det er ofte sånn i begynnelsen av sesongen. Hvis et lag gjør det ok eller har en bra kamp, får de selvfølgelig fortsette å spille, sier Fjørtoft, og legger til:

- Håvard er jeg ikke bekymret for. Han gjorde en god sesong i fjor. Han har en trener i Favre som er god til å definere roller. Jeg tror han kommer kjapt inn. Han har en klubb som har et bra prestasjonsklima. Jeg er ikke noe bekymret for han.

- Vil ikke syte

På lørdag gjester Bremen Borussia-Park. Om Nordtveit er på banen igjen allerede da, er spilleren selv usikker på.

- Vi hadde ingen god kamp mot Leverkusen sist helg. Men jeg tror han spiller med det samme laget nå på lørdag. Samtidig har vi skiftet litt på formasjoner på trening denne uka, så vi får se.

Nordtveit er uansett forberedt på å fortsette og jobbe.

- Jeg vil ikke gå rundt og syte over ikke å få spille. Livet er for kort til å sutre. Jeg er glad og smiler på trening, og jeg skal jobbe knallhardt for å komme meg inn på laget igjen, sier han.