Derfor har Real råd til Mbappé

Til tross for pandemi og økonomisk trøbbel for klubbene i La Liga i Spania, har Real Madrid fortsatt milliarder til spillerkjøp, viser bankutskriftene.

DRAR?: The Times hevder å vite at PSG-stjerne Kylian Mbappé har bedt om å forlate klubben når sesongen er over. Vis mer
Publisert

Det pågår intense forhandlinger om PSG-stjernen Kylian Mbappés videre fotballkarriere. Etter å ha fått avslått et tilbud på rundt 1,6 milliarder kroner (180 millioner euro), skal Real Madrid ha lagt på ytterligere ca. 200 millioner kroner, ifølge den franske sportsavisen L'Equipe.

Etter å ha avslått det første tilbudet, skal det foreløpig ikke ha kommet svar på det angivelige forhøyede budet.

Med en spiller som ønsker seg bort og to klubber som ser ut til å være interessert i en handel, er spørsmålet trolig bare hvor prisen ender.

Real Madrid sitter fortsatt på enorme verdier og penger i banken, til tross for pandemien og lavere inntekter de to siste årene.

Salgene av Martin Ødegaard, Sergio Ramos og Raphaël Varane har fylt opp bankkontoen, som ifølge regnskapene i juli hadde en saldo på over 1,2 milliarder kroner. Dette er løpende midler på toppen av andre verdier på totalt 5,5 milliarder kroner.

- Real Madrid har rundt 290 millioner euro (2,9 milliarder kroner) til spillerkjøp, sier Placido Rodriguez Guerrero, som er professor ved Oviedo-universitetet og leder for en organisasjon som overvåker økonomiske forhold i spansk idrett.

Han mener at Real Madrid og Paris-St. Germain har hver sin gode grunn til å få til en avtale før overgangsvinduet lukkes 31. august.

- Hvis en avtale ikke kommer i stand før neste sommer, får PSG null (Mbappe går gratis etter utløp av kontrakt, red.anm.). Real Madrid presser på for en overgang for ikke å bli utkonkurrert av en engelsk klubb, som neste år kan betale en årslønn på 50 millioner euro, noe Real ikke kan matche, sier Guerrero.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer