Derfor har Solskjær fortsatt «ståltroa» på United-gull

Peker på to avgjørende faktorer.

TUNGEN PÅ VEKTSKÅLA: Ole Gunnar Solskjær tror Paul Scholes blir utslagsgivende i kampen om ligagullet.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
TUNGEN PÅ VEKTSKÅLA: Ole Gunnar Solskjær tror Paul Scholes blir utslagsgivende i kampen om ligagullet.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

MOLDE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær hadde for to uker siden klokkertro på nok et seriemesterskap til sin gamle klubb Manchester United. Til Dagbladet uttrykte Solskjær det som helt sikkert at det ble rød seier.

Men det var før United tapte 0-1 mot Wigan og rotet bort to poeng i det elleville 4-4-oppgjøret mot Everton på Old Trafford.  Manchester City har i samme periode vunnet tre på rad, noe som gjør at det nå kun skiller tre poeng mellom naborivalene. I tillegg har City bedre målforskjell enn de seiersvante røde djevlene.

Det er derfor duket for et Manchester-derby av de sjeldne førstkommende mandag.

Og United-legende Ole Gunnar Solskjær har fortsatt stor tro på at Sir Alex Ferguson vil lede klubben til et nytt seriemesterskap, selv om han innrømmer at det har blitt litt mer spennende enn forventet.

- Nå blir det kjempespennende, men jeg har fortsatt ståltroa på at United tar dette, sier en ivrig Solskjær til Dagbladet.

- Ferguson vil vinne Solskjær tror det vil en jevn kamp, men er spent på hvordan lagene vil angripe oppgjøret.

- Det er umulig å si hvordan kampen vil utvikle seg. Det kan være at begge lag går for å være litt forsiktige eller at de tenker at her går vi for å vinne, sier Solskjær, som ikke er i tvil om hva gamlesjefen vil komme til å gjøre.

- Han vil vinne kampen, kommer det resolutt fra Solskjær.   

Solskjær peker på to faktorer som han mener vil avgjøre kampen til Uniteds fordel.

- Det er på grunn av at de har gjort dette før og Paul Scholes, sier en smilende Solskjær.

- Elsker slike kamper Både Sir Alex Ferguson og Roberto Mancini gikk etter helgas Premier League-runde ut i engelske medier og la press på hverandre. Mancini mener United fortsatt er favoritter til å ta tittelen, mens Sir Alex hevdet etter kampen mot Everton at City hadde initiativet før storoppgjøret på Ethiad Stadium.  

KLOKKERTRO PÅ GAMLEKLUBBEN: Ole Gunnar Solskjær sier han har klokkertro på at Manchester United tar ligagull.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KLOKKERTRO PÅ GAMLEKLUBBEN: Ole Gunnar Solskjær sier han har klokkertro på at Manchester United tar ligagull.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde-manageren mener Ferguson lever for denne type kamper hvor alt står på spill.

- Én ting er i hvert fall sikkert. Sjefen elsker å være i slike situasjoner, forteller Solskjær til Dagbladet, før han utdyper videre: 

- Han elsker å være i situasjoner der det er så mye som står på spill. Han har ikke noen søvnløse netter, nei, sier Solskjær.

Solskjær som har jobbet tett med Sir Alex i flere år, både gjennom sin spillerkarriere og som reservelagstrener for klubben,  vet hvordan 70-åringen vil arbeide den siste uka inn mot kampen som kan avgjøre hvem som vinner Premier League.  

- Han vil snakke med de spillerne som han ser trenger det, enkelte vil han ikke snakke med i det hele tatt og noen vil han få holde på for seg selv. Ferguson er enormt flink i sånne situasjoner og vil nok også tone ned betydningen av kampen til spillerne, sier Solskjær som selv skal benke seg foran TV-skjermen mandag:

- Jeg gleder meg til å se denne kampen her.