Derfor har Solskjær tøffest sesonginnspurt

Nå er kampen om fjerdeplassen vidåpen.

TØFF AVSLUTNING: Tabellmessig får Solskjær den beste motstanden inn mot sesongavslutningen. Nå har han ti kamper på seg til å sikre Champions League-spill. Foto: PHIL DUNCAN / PROSPORTS / REX / SHUTTERSTOCK / NTB Scanpix
TØFF AVSLUTNING: Tabellmessig får Solskjær den beste motstanden inn mot sesongavslutningen. Nå har han ti kamper på seg til å sikre Champions League-spill. Foto: PHIL DUNCAN / PROSPORTS / REX / SHUTTERSTOCK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Foreløpig er det nærmest dødt løp mellom Chelsea, Arsenal og Manchester United, som kjemper om den gjeve fjerdeplassen i Premier League.

Etter at Arsenal knuste Bournemouth 5-1 i midtuka ligger de på en fjerdeplass med ett poeng ned til United på femteplass og tre poeng ned til Chelsea på sjetteplass. Dermed er det fortsatt vidåpent om hvem som tar fjerdeplassen og som da kvalifiserer seg for Champions League.

- Må passe seg

På de siste fem kampene er det Arsenal som har tatt flest poeng med sine tolv, mens Chelsea kun har tatt seks poeng på de siste fem kampene sine i Premier League. Solskjær og United har på sin side tatt elleve poeng i samme periode.

Men Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen mener at ett lag til må nevnes i kampen om fjerdeplassen.

- Nå må Tottenham passe seg. Før de møtte Burnley var de i tittelkampen mot Manchester City og Liverpool. Nå er de plutselig i diskusjonen om topp fire i stedet, sier Pedersen.

For Mauricio Pochettinos menn så meget sterke ut en stund. De har fortsatt fem poeng ned til United på femteplass, men deres neste motstander er altså Arsenal.

Til helgen kan enten Tottenham gi hjelp til Solskjær ved å slå tabellfirer Arsenal, eller så kan Arsenal få sin byrival i ordentlig trøbbel, sammenliknet med hvordan de har gjort det tidligere denne sesongen.

- Tottenham har en meget viktig kamp foran seg mot Arsenal, understreker Pedersen.

Poengmessig ser det meget bra ut for Solskjær. Men også United har sine problemer inn mot sesonginnspurten i Premier League.

De har skader på en rekke nøkkelspillere. Nemanja Matic, Anthony Martial, Ander Herrera og Jesse Lingard er bare noen av navnene som ikke var med sist mot Crystal Palace.

Har troa på topp fire

Likevel så vi blant annet en Lukaku som virkelig tok ansvar, ettersom han scoret to av målene i 1-3-seieren.

- Nå har de vel ti skader, og de dro til Selhurst Park (Crystal Palace sin stadion) med noe som minnet om et B-lag. De stilte med spillere som Fred, Scott McTominay og Diogo Dalot fra start, og de vinner likevel 3-1. Det ser ikke ut som det er noe som helst som plager dem akkurat nå, mener Pedersen, og legger til:

- Det er viljen som vinner dem kamper om dagen.

Og det er ikke bare vår kommentator som tror det kan gå for Solskjær. Samtlige eksperter hos Daily Mirror har tippet at United havner i topp fire - enten som nummer fire eller som nummer tre.

Men som nevnt over, det er jevnt i kampen om fjerdeplassen. Og Pedersen mener at det er en god grunn til det.

- Det svinger veldig. Chelsea, for eksempel, tapte 6-0 mot City, men gjorde en god kamp i Ligacupfinalen, i tillegg til at de slo Tottenham nå sist. Arsenal er også veldig bra akkurat nå, mens Manchester United taper ikke i det hele tatt, opplyser han.

Det er fortsatt en del kamper igjen som kan snu på ting. Ifølge Sky Sports har United og Arsenal den tøffeste veien inn mot sesongavslutningen.

Slik ser gjennomsnittlig plassering ut på lagene som møter Chelsea, United og Arsenal:

Chelsea: 10,8

Manchester United: 10,1

Arsenal: 10,1

Så det går med andre ord mot et skikkelig drama i kampen om fjerdeplassen, samtidig som Manchester City og Liverpool skal kjempe om gullet.

Slik ser kampprogrammet ut for Chelsea, Manchester United og Arsenal:

Chelsea:

27. runde: Brighton (H)

29. runde: Fulham (B)

30. runde: Wolves (H)

31. runde: Everton (B)

32. runde: Cardiff (B)

33. runde: West Ham (H)

34. runde: Liverpool (B)

35. runde: Burnley (H)

36. runde: Manchester United (B)

37. runde: Watford (H)

38. runde: Leicester (B)

Manchester United:

29. runde: Southampton (H)

30. runde: Arsenal (B)

32. runde: Watford (H)

33. runde: Wolves (B)

34. runde: West Ham (H)

35. runde: Everton (B)

31. runde: Manchester City (H)

36. runde: Chelsea (H)

37. runde: Huddersfield (B)

38. runde: Cardiff (H)

Arsenal:

29. runde: Tottenham (B)

30. runde: Manchester United (H)

31. runde: Wolves (B)

32. runde: Newcastle (H)

33. runde: Everton (B)

34. runde: Watford (B)

35. runde: Crystal Palace (H)

36. runde: Leicester (B)

37. runde: Brighton (H)

38. runde: Burnley (B)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer