- Derfor hater vi hverandre

Bastionen og Klanen ruster til kampen om tribunen på Ullevaal i kveld.Følg kampen direkte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg kampen direkte!

(Dagbladet.no): Lyn og Vålerenga møtes på Ullevaal i kveld. Vålerenga har ikke slått naboen siden 1981. Nå skal det sies at lagene knapt har møttes siden. Faktisk bare fire ganger de to siste sesongene. I fjor vant Lyn begge oppgjørene 1-0. Året før vant de 1-0 i sin egen hjemmekamp, og 2-1 i Vålerengas hjemmekamp.

Selv om det gir Vålerenga alle muligheter til å snu trenden i kveld, er ikke nervene under kontroll hos supporterne.

- Det er helt jævlig. Jeg er så nervøs, sier talsmann Kjell Grønningen i Vålerengas supportergruppe Klanen. Han var tilstede på begge kampene i 1981, og kan såvidt huske dem.

Fallhøyde

Heller ikke Lyn-supporterne slapper av før avsark i dag.

- Når det har gått som det har gått de siste sesongene, blir det stor fallhøyde. Derfor blir det ingen sensasjon å vinne et byderby. Jeg tror vi vinner, men jeg har en ekkel magefølelse av at det blir 1-1, det skal jeg innrømme, sier leder i Bastionen Magnus Wattne.

Han mener Lyn-supporterne skal gi Klanen match også på tribunen i dag.

- Fortrinnet vi har i forhold til Vålerenga, er at vi har et lag som spiller god fotball. Vi kommer til å bli 3000 stykker på vår del av tribunen. Da gjelder det å få engasjert disse til å synge og lage liv, ikke minst ved hjelp av laget, sier Wattne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer