- Derfor hater vi hverandre

Bastionen og Klanen ruster til kampen om tribunen på Ullevaal i kveld.Følg kampen direkte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Følg kampen direkte!

(Dagbladet.no): Lyn og Vålerenga møtes på Ullevaal i kveld. Vålerenga har ikke slått naboen siden 1981. Nå skal det sies at lagene knapt har møttes siden. Faktisk bare fire ganger de to siste sesongene. I fjor vant Lyn begge oppgjørene 1-0. Året før vant de 1-0 i sin egen hjemmekamp, og 2-1 i Vålerengas hjemmekamp.

Selv om det gir Vålerenga alle muligheter til å snu trenden i kveld, er ikke nervene under kontroll hos supporterne.

- Det er helt jævlig. Jeg er så nervøs, sier talsmann Kjell Grønningen i Vålerengas supportergruppe Klanen. Han var tilstede på begge kampene i 1981, og kan såvidt huske dem.

Fallhøyde

Heller ikke Lyn-supporterne slapper av før avsark i dag.

- Når det har gått som det har gått de siste sesongene, blir det stor fallhøyde. Derfor blir det ingen sensasjon å vinne et byderby. Jeg tror vi vinner, men jeg har en ekkel magefølelse av at det blir 1-1, det skal jeg innrømme, sier leder i Bastionen Magnus Wattne.

Han mener Lyn-supporterne skal gi Klanen match også på tribunen i dag.

- Fortrinnet vi har i forhold til Vålerenga, er at vi har et lag som spiller god fotball. Vi kommer til å bli 3000 stykker på vår del av tribunen. Da gjelder det å få engasjert disse til å synge og lage liv, ikke minst ved hjelp av laget, sier Wattne.

Grønningen i Klanen bare humrer av spørsmålet om hvordan tribunen skal vinnes.

- Det er bare å møte opp. Men det er vel ikke akkurat noe poeng for oss heller, det er ikke de poengene vi er ute etter, sier han.

Dagbladet.no ga de to supporterlederne muligheten til å gi ris og ros til kveldens motstander:

Magnus Wattne, leder i Bastionen

Tre grunner til å mislike Vålerenga:

1. Vålerenga spiller en destruktiv og kjedelig type fotball. De er dyktigst på å ødelegge for mostanderen. Det er ikke sånn fotball skal spilles.

2. Det er veldig mainstream med Klanen og Vålerenga. Og man kan begynne å lure på om de (Klanen) er der for laget sitt og fotballen eller om det er for seg selv.

3. Selvbedrag fungerer godt for mennesker. Hvordan de skal være både arbeidere og bohemer på en gang, det skjønner jeg ikke helt. Tydelig at en del vil ha i både pose og sekk og kjøper det der.

Tre grunner til å like Vålerenga

1. De er i hvert fall fra Oslo. Det kunne vært verre.

2. Det er vel akseptert å drikke øl i Vålerenga også. Der er vi ganske like.

3. Jeg liker at Lyn spiller mot Vålerenga - at lagene ligger i samme divisjon. Det gjør Lyns tilværelse i Tippeligaen mer spennende. Og så er det jo seks enkle poeng hver sesong.

Kjell Grønningen, talsmann i Klanen

Tre grunner til å mislike Lyn:

1. De har så lite tiltro til seg sjøl at de må kalle seg FC Lyn Oslo med slank «l». De har hett Ski- og Fotballklubben Lyn, så FC Lyn og nå også Oslo. De kan vel like godt kalle seg FC Smart Club Lyn Montebello med en gang. Hele Oslos klubb blir de aldri, heller ikke Vålerenga blir det.

2. Lyn er en lite inkluderende klubb. De har vel aldri lagt skjul på at de er «det utvalgte folk». De fremstiller seg som folk med høy utdannelse, Lyn er ikke akkurat folkets klubb, for å si det sånn.

3. En vanlig Lyn-hjemmekamp er ingen folkefest.

Tre grunner til å like Lyn:

1. Det er eventuelt om de spiller ålreit fotball. Det er vel positivt for de som gidder å gå å se på dem. Jeg ser dem bare mot Vålerenga, og da er vi lite opptatt av å se på dem. Men vi har kanskje ikke så mye å skryte av fra de kampene vi heller.

2. Kan ikke helt finne noen flere grunner til å like Lyn.

3.

KRIGSDANS: Det er jevnt og tett på Ullevaal i kveld. Her hopper Vålerengas Jørgen Jalland og Lyn-keeper Ali Al-Habsi.
DUELL: Kjetil Rekdal og Ole Bjørn Sundgot fra høstmøtet i fjor.
KLANEN: Elsker Vålerenga.
BASTIONEN:</B> Elsker Lyn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer