Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor hopper han med vikingskjegg

NRK-kommentator: - Kan noen gi den mannen en barberhøvel?

VOKSER VILT: Fredrik Bjerkeengen under onsdagens hopp-NM i Holmenkollen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VOKSER VILT: Fredrik Bjerkeengen under onsdagens hopp-NM i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Fredrik Bjerkeengen (29) fra Kolbukameratene drar på seg blikk i hoppbakken. Siden november har han latt skjegget vokse vilt.

Onsdag kveld hoppet han NM stor bakke i Holmenkollen. NRKs duo i kommentatorboksen - Christian Nilssen og Anders Jacobsen - klarte ikke å dy seg:

Jacobsen: - Han ser ut som en ordentlig viking om dagen.

Nilssen: - Kan noen gi den mannen er barberhøvel?

I SVEVET: Fredrik Bjerkeengen hoppet ned til sjuendeplass i NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I SVEVET: Fredrik Bjerkeengen hoppet ned til sjuendeplass i NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Bjerkeengen er ikke blant de mest meritterte nordmennene. I NM endte han på sjuendeplass, 59,5 poeng bak vinneren Robert Johansson. Sistnevnte har selv fått mye oppmerksomhet for barten sin.

- Robert kan ikke dra lasset alene. Som totning og oppvokst i skauen i Kolbu, må du ha skjegg som står i stil, sier Bjerkeengen, som har hoppet seks verdenscuprenn i karrieren.

Hyllet i USA

Han opplyser at planen er å la skjegget vokse fram til sommeren før han eventuelt gjør noe. Dermed føyer han seg inn i rekken av hoppere som begeistrer og «provoserer» med hårpryden i ansiktet.

SKJEGG OG SOLBRILLER: Slik pomotorer Bjerkeengen seg selv på Instagram.
SKJEGG OG SOLBRILLER: Slik pomotorer Bjerkeengen seg selv på Instagram. Vis mer

Blant de mest kjente hoppbartene var den til tyskeren Jens Weissflog. Mange lurte på hva den i det hele tatt gjorde der. Under OL ble Robert Johansson hyllet i Washington Post.

- Barten er utrolig, skrev storavisa.

NRK-veteran Arne Scheie kan i farta ikke komme på andre hoppere enn Bjerkeengen som har hoppet med fullskjegg. Og spørsmålet er hvor aerodynamisk vikingskjegget er i lufta. Hopperne jakter hele tida på avgjørende marginer som kan gi ekstra meter.

- Som alt annet begynte det som en fleip. Movember, vet du. Etter november eskalerte det til å bli et adventsskjegg. Så har det ballet på seg. Nå begynner det å bli bustete og langt, sier Bjerkeengen.

- Hvor lenge har du tenkt å spare?

- Sesongen i år har vært litt tung. Jeg trodde det var skjegget. Men så viser det seg at skjegget har fungert bra likevel. Å bli topp ti i NM er ganske bra. Jeg ble nummer ni normalbakken i Midtstuen, så jeg tror skjegget gjør nytten likevel, sier han og gliser.

- Men jeg må nok dressere det i løpet av sommeren.

103. plass

Han er langt unna prestasjonene til Robert Johansson. I kontinentalcupen - som er nivået under verdenscupen - ligger han på 103. plass.

FØR: Slik så Bjerkeengen ut i sommer, før han lot skjegget vokse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FØR: Slik så Bjerkeengen ut i sommer, før han lot skjegget vokse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Med tre medaljer fra OL begynner Johansson å bli et interessant objekt for sponsorer. Resultatet er at han kan få sin egen bartevoks, opplyser han.

Bjerkeengen må foreløpig nøye seg med oppmerksomhet på sosiale medier.

- Grattis, du var nesten ikke til å kjenne igjen, skriver en bruker på Instagram etter NM.

- Du trener så mye at du ikke har tid til å barbere deg, skriver en annen.

De norske hopperne konkurrerer for øvrig i Lahti i Finland denne helga. Lørdag er det verdenscup lagkonkurranse. Søndag er det individuelt renn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling