Derfor hysjet Nasri etter å ha stilnet England

Reddet fransk poeng i Donetsk.

STILLE I FJØSET: Samir Nasri løp hysjende i retning av franske journalister etter å banket inn utlikningen for Frankrike etter 39 minutter. Foto:  EPA/YURI KOCHETKOV/NTB scanpix
STILLE I FJØSET: Samir Nasri løp hysjende i retning av franske journalister etter å banket inn utlikningen for Frankrike etter 39 minutter. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV/NTB scanpixVis mer

DONETSK (Dagbladet): Frankrike - England 1-1

På åtte forsøk har England aldri vunnet en åpningskamp i et EM.

Det gikk ikke på det niende heller, men 1-1 mot et Frankrike som nå er ubeseiret på 22 kamper på rad lar seg høre for Roy Hodgons menn, ikke minst i en tid da forventningene til «Three Lions» er på et historisk bunnivå.

Etter en morsom 1. omgang, med plenty av situasjoner og sjanser foran begge mål, døde kampen litt ut etter pause.

England virket mer fornøyd med uavgjortresultatet enn Frankrike, og var strengt tatt ikke i nærheten av et vinnermål. Franskmennene våget litt mer, og hadde hele 15 skudd på mål mot Englands ene (19-3 totalt).

Men mange var skudd fra langt hold som Joe Hart hadde god kontroll på - og sånn sett gjorde heller ikke de nok til å ta alle tre poengene.

Dermed har de to gruppefavorittene fått en brukbart start på mesterskapet, hvor England nok er mest fornøyd.

ÅPENT MÅL: James Milner klarte ikke sette ballen mellom stengene da han tok seg forbi Hugo Lloris tidlig i kampen.Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/NTB scanpix
ÅPENT MÅL: James Milner klarte ikke sette ballen mellom stengene da han tok seg forbi Hugo Lloris tidlig i kampen.Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/NTB scanpix Vis mer

- Vi er fornøyde med uavgjort. Frankrike har fantastisk spillere, og dette er et greit resultat for oss. Vi må følge opp dette med gode kamper i resten av gruppespillet, sier engelskmennenes kaptein Steven Gerrard.

Samir Nasri var ikke like tilfreds da han møtte til pressekonferanse for å motta utmerkelsen som banens beste.

- Det er en stor ære (å bli kåret til banens beste), men jeg ville foretrukket å ha vunnet kampen. Vi tapte ikke og det var veldig viktig, sier Nasri.

Den franske målscoreren er med andre ord glad for at de stadig har sin videre EM-skjebne i egne hender.

- Vi må se an resultatet mellom Ukraina og Sverige, men føler oss selvsikre på at vi kan klare å kvalifisere oss. Nå må vi skru hodene over på kampen mot Ukraina (på fredag), fortsetter Nasri.

Enorm Milner-sjanse Frankrike var det førende laget de første 45 minuttene, men det var England som begynte best.

Like før kvarteret spilt ble Ashley Young spilt opp i mellomrommet. Han snudde opp og slo en strålende stikker mellom de franske stopperne, der James Milner hadde sneket seg inn fra høyrekanten. Manchester City-kanten dro ballen forbi keeper Hugo Lloris, men var på vei i retning cornerflagget og greide ikke å vri ballen tilbake i det tomme buret.

- Når du tar det forbi keeperen, sikt alltid forbi lengste stolpe. Jeg mener det helt seriøst. Du ser alltid at de sleiver den utenfor fordi de beveger seg vekk fra mål, skrev den gamle målkongen Gary Lineker på Twitter.

DØDBALLTUNGE: Joleon Lescott stanget England i føringa på en presis dødball fra Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/NTB scanpix
DØDBALLTUNGE: Joleon Lescott stanget England i føringa på en presis dødball fra Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/NTB scanpix Vis mer

Den misbrukte sjansen til tross - England kunne juble for scoring etter en halvtime.

City-spillere scoret Patrice Evra hoppet klønete i ryggen på en feilvendt James Milner, og England fikk frispark ute ved sidelinja. Steven Gerrard fikk to forsøk på å svinge ballen inn i boksen, og han gjorde det forbilledlig den andre gangen.

Ballen kom med en så kraft at Joleon Lescott bare trengte å treffe den reint med pannebrasken, og Lloris var sjanseløs på å reagere på headingen fra fem meter.

1-0 til England, og det nederlagstippede mannskapet hadde fått akkurat den starten på EM de ønsket seg.

Men i stedet for å la scoringen bli en vitamininnsprøytning, og flyte videre på entusiasmen, ble England baktunge. Og nesten umiddelbart begynte Frankrike å skape sjanser.

34 minutter senere var det Samir Nasri som svingte inn et godt frispark fra høyresida. Alou Diarra, som sviktet i markeringen da Lescott scoret, knuste denne gangen City-stopperen og Steven Gerrard i lufta. Joe Hart reddet imidlertid England med en god refleksredning, før samme Diarra headet halvmeteren utenfor på returen.

Gest mot franske journalister Det lå et utlikningsmål i lufta, og det skulle komme drøye fem minutter før pause.

Frankrike hadde mye folk framme mot et etablert engelsk forsvar, da Franck Ribery trillet ut til Nasri på rundt 18 meter. Gerrard kastet seg fram for å blokkere det lengste hjørnet, men City-eleganten vridde skuddet tilbake mot korthjørnet, og Joe Hart sto på feil fot.

Dermed rakk han ikke fram på den velplasserte avslutningen, og vi var like langt.

STRAKK SEG FORGJEVES: Joe Hart rakk aldri ned i tide til å avverge skuddforsøket fra lagkamerat i Manchester City, Samir Nasri. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT/NTB scanpix
STRAKK SEG FORGJEVES: Joe Hart rakk aldri ned i tide til å avverge skuddforsøket fra lagkamerat i Manchester City, Samir Nasri. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT/NTB scanpix Vis mer

- Ribery ga meg ballen tilbake. England-spillerne var veldig lave, så måtte ta et skudd. Joe Hart kjenner meg fra City. Han vet at jeg normalt sikter på lengste hjørne, men denne gangen gikk jeg for et skudd i nærmeste. Samtidig var litt heldig også, forteller målscoreren.

Nasris feiring var for øvrig av det provokative slaget, da han hysjet gjentatte ganger tilsynelatende i retning av England-benken.

Enkelte engelske journalister på Twitter hevdet at gesten var rettet mot Gary Neville, men det var deres franske kolleger som viste seg å være mottakere.

- Den var til dere. Jeg kan forklare mer om det neste gang jeg har pressekonferanse, sa Nasri til franske journalister i intervjusonen under Donbass Arena.

Nasri har blitt kraftig kritisert i sine for innsatsen i sine tre siste kamper for «Les Bleus». Det har han åpenbart tatt ille opp, selv om han ikke ville gå i detalj der og da.

England var trolig glad da pausen kom, for da hadde også Karim Benzema stormet inn i feltet og blitt stoppet fra skrå vinkel av Joe Harts beinparade. 

Statistikken viste ni franske avslutninger mot Englands to.

Tamt etter pause 2. omgang startet langt fra like friskt, og det var fint lite action foran målene.

Frykten for å tape virket plutselig større enn lysten til å vinne - og Frankrike hadde selvsagt forberedt seg på å stoppe de engelske kontringene.

Dermed foregikk det meste av spillet i de ufarlige sonene på banen, og  en del franske skudd fra langt hold fra stort sett beholdningen.

Nasri tror Wayne Rooneys tilbakekomst i det engelske laget foran siste gruppespillskamp kan sette litt tiltrengt fart i «Three Lions».

- Han er en toppklassespiller, som kan utgjøre en stor forskjell i de store kampene. Det viser han hver uke i Manchester United, som får stor betydning når han kommer tilbak, sier franskmannen.