Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor jubler Bayern-fansen for at Guardiola forsvinner

Ikke bare glede med Pep som sjef.

 SNART FERDIG:  Bayern-manager Pep Guardiola har bare noen måneder igjen i Bayern. Det synes fansen er greit. Foto: NTB Scanpix/EPA/SVEN HOPPE
SNART FERDIG: Bayern-manager Pep Guardiola har bare noen måneder igjen i Bayern. Det synes fansen er greit. Foto: NTB Scanpix/EPA/SVEN HOPPE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): - For Bayern-fans har han blitt mer en mann enn en myte, forklarer Bayern-supporteren Tobi.

Problemet med en myte er at den sjelden lever opp til sannheten. Pep Guardiola ble møtt med åpne armer i Bayern. Fansen jublet. Nå som hans Bayern-kapittel er i ferd med og avsluttes er det lite som tyder på at det er en helt som forlater den tyske byen.

Noen dager etter at det ble kjent at Guardiola tar over City fra og med neste sesong spilte Bayern borte mot Leverkusen. Før kampen ble Guardiola spurt om hvordan han vil takle det å lede Bayern, samtidig som han skulle ta over City.

- Jeg er som ei dame. Jeg kan gjøre to ting samtidig, svarte Guardiola. Det var hele pressekonferansen.

Bayern-fansen var lite bekymret for at nyheten skulle påvirke laget. Kampen endte 0-0. Og det virket som fansen hadde fått nok.

- Han har aldri passet inn, sier en supporter.

- Han passet til laget, men ikke til omgivelsene, forklarer Tobi.

Noen rapporter og et par Guardiola-handlinger tyder på det samme. Hvordan han vil takle den blodtørste tabloidpressen i England gjenstår å se.

Spillere i forsvar - Jeg ønsker å trene i Premier League, sa han ved starten av 2016.

Guardiola ble selv presentert som Bayern-manager før Jupp Heynckes var ferdig i klubben. Men det var annerledes. For Heynckes var så å si i gang med pensjonisttilværelsen allerede.

For Bayern-fansen må avskjeden føles som et slag i trynet. Var de bare en mellomstopp, mens City forberedte seg til hans ankomst? Uansett status for laget var timingen dårlig.

Helt siden City-nyheten ble kjent har Guardiolas interesse for Bayern-livet bare blitt svekket. På pressekonferansene opptrer han med en frekk og frustrert tone.

- Hovedtrenere får ingen respekt lenger. Det har ikke noe å si hva vi faktisk sier. Jeg skjønner ikke hvorfor vi må ha pressekonferanser, sa han under den kjente Leverkusen-seansen.

April i fjor dediserte han en seier til forsvareren Dante. Guardiola hyllet brasilianeren ved å si at han ønsket seg tusen brasilianske forsvarere på laget. Like etter ble Dante Wolfsburg-spiller.

Han trekker stadig vekk fram at Mario Götze er en av hans favorittspillere, men mannen som avgjorde VM-finalen for Tyskland er mer å se på sosiale medier enn han er på Allianz Arena.

Måten han beskytter sine spillere på er beundringsverdig. På en annen måte er det da frustrerende for fansen å se at han ikke har fått mer ut av Götze.

Uheldig episode Foruten annonseringen av at han tar over City var det fjerningen av legen Hans-Wilhelm-Müller-Wohlfahrt som gjorde mest skade i Bayern.

Det ble supermanager mot superlege. Krangelen fikk begge til å se dumme ut, før Guardiola tok sin makt i bruk. Müller-Wohlfart var misfornøyd og trakk seg etter å ha vært i jobben siden 1977.

- På banen var laget utrolig. De dominerte fullstendig, sier Tobi.

Laget kapret Bundesliga-tittelen på rekordtid i hans første sesong. Nå er laget på vei til å vinne ligaen for tredje gang - på tre forsøk under Guardiolas ledelse.

- Foruten det har det vært tøft. Det er enten eller med han, sier Susie, som skriver for Bayern-siden Bayern Central. Hun mener de høye forventningene har satt en demper på det som har blitt oppnådd.

- Bayern-fansen er bortskjemt med titler. Å vinne Bundesliga er ikke nok.

Det er mulig han sikrer sin andre cuptittel før han reiser, men alle øyne er rettet mot Champions League.

Endret stilen City ble knust i hans første sesong som Bayern-manager. Regjerende cupmester Wolfsburg ble sendt ut av cupen på 45 minutter. Det har vært en rekke spektakulære forestillinger under Guardiola.

Men han ser på selv som en slags professor. laget spiller konsekvent med høy intensitet. Det har gjort fansen usikker på om de egentlig tjener noe på det.

- Å endre stilen fullstendig til et lag som hadde vunnet alt, falt ikke helt i smak hos lojale fans, forklarer Susie.

- Alle undret seg. Hvorfor kan de bare spille 4-2-3-1?

Fansen er delt På tross av en klar filosofi og spillere som Thomas Müller, Robert Lewandowski og seinere Joshua Kimmich, som har nådd nye høyder, satt mange med følelsen av at Guardiola forsøkte å fikse noe som allerede fungerte.

Fjerningen av Mario Mandzukic og flere var også upopulært.

- De mest avslappede supporterne likte den direkte stilen under Heynckes og hater den rolige oppbyggende stilen til Guardiola, sier Susie.

- Han har helt klart delt fansen i to.

Selv uten legeepisoden og bitterheten er det nok dette som vil hjemsøke Guardiolas Bayern-kapittel. Ikke alle seirene, alle titlene, men opptredenen som indikerer at han selv er større enn Tysklands største klubb.

Bayern gjør seg nå klar til en ny og annerledes epoke under langt mer rolige Carlo Ancelotti.

Hoeness-retur Returen til Uli Hoeness vil også hjelpe. Si hva du vil om hans skattesnusk, som han ble dømt for, men han ledet klubben på et utmerket måte. Og hadde han vært i klubben samtidig som Guardiola ville nok spanjolen valgt sine ord utad mer med omhu.

Det virker uunngåelig at Guardiolas Bayern-tid vil måles etter om det blir suksess i Champions League eller ei.

Hans hensynsløse metoder og stil bør være til bekymring for hans nye lag, som spiller i en liga med langt flere blitslamper rettet mot seg.

Bayern har muligens vokst under Guardiola, men det er ikke uten noen blåmerker.

 TRAKK SEG:  Mangeårig Bayern-lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Foto: NTB Scanpix.
TRAKK SEG: Mangeårig Bayern-lege Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hele Norges coronakart