Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor jublet Weng for at hun havnet utenfor pallen

Skijentene inngikk hjemreise-avtale før start.

HJEMLENGSEL: Her tenker Heidi Weng på én ting: Å komme seg hjem til Enebakk. Hun måtte ha ventet på hjemreisen om en av de tre andre norske jentene hadde miostet pallplassen. Foto: NTB Scanpix
HJEMLENGSEL: Her tenker Heidi Weng på én ting: Å komme seg hjem til Enebakk. Hun måtte ha ventet på hjemreisen om en av de tre andre norske jentene hadde miostet pallplassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Heidi Weng ble den norske birolleinnehaveren under oppvisningen på Laura Skistadion. Bronsevinneren fra jaktstarten endte på 19. plass på tremila, 2.40,9 bak Marit Bjørgen.

Uten at hun depper veldig av den grunn.

- I dag var det for tøft for meg i tre mil uti her. Jeg gikk i det tempoet jeg klarte. Jeg koste meg, i hvert fall, og tenkte at: «Vet du hva, i dag er det tre norske som går rundt der, kjempegøy at de allerede har fått luke», sier Weng til Dagbladet.

Vant flybilletten Og da alt håp om å være med i front for hennes egen del, forsvant, fant hun en stor trøst i et ventende flysete.

- Vi har én billett hjem til Norge i morgen, og den som kom best av de som ikke kommer på pallen, den får reise hjem. Det ble meg. Så da tenkte jeg: «Nå Kristin, skal du fader meg på pallen, for jeg skal hjem», sier Weng med et smil.

- Så det var det jeg tenkte på der ute. Litt teit å tenke på det, men jeg hadde bare rett og slett ikke dagen. Og at jeg får reise hjem i morgen og lade opp til Lahti er bare deilig. Jeg har ikke vært hjemme i Enebakk siden oktober, og jeg gleder meg bare så «gæli» til å komme hjem. Jeg begynner å kjenne at jeg lengter hjem, sier Weng, som er tilfreds med sine første vinterleker.

Vil knuse svenskene - Jeg er fornøyd med hele OL. Jeg fikk med meg bronse på jaktstarten. Og så gikk jeg jo egentlig meget bra på stafetten med tanke på hvordan det var, selv om den kommer til å irritere meg i fire år. Den tenner meg til fader meg å trene mer enn noen gang fram mot Falun neste år. Da vil jeg knuse svenskene på hjemmebane, lover Weng.

- Det er bare å passe seg!

Hele Norges coronakart