Derfor kan det være en fordel at gruppeseieren glapp

Spania og Nederland vil helst ha Norge.

INGEN GRUNN TIL Å HENGE MED HODET: Vegar Eggen Hedenstad likte dårlig å se Italia utlikne mot slutten, men får trøst av Nils Johan Semb etterpå.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INGEN GRUNN TIL Å HENGE MED HODET: Vegar Eggen Hedenstad likte dårlig å se Italia utlikne mot slutten, men får trøst av Nils Johan Semb etterpå. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): Norge - Italia 1-1.

De norske gutta var nok litt skuffet over å se gruppeseieren ryke i aller siste minutt mot Italia, selv om italienerne var det beste laget og fortjente minst poenget de fikk.

Nå venter vinneren av Spania og Nederland Norge, de møtes i kveld. I den forbindelse har toppfotballsjef Nils Johan Semb en påpekning å komme med: En norsk gruppeseier fort kunne gjort den kampen slapp.

Må bruke krefter og stjerne
- Det var litt surt med den goalen mot slutten, men samtidig så betyr det, tror jeg, at både Spania og Nederland vil jakte gruppeseieren, sier Semb.

- Da må de bruke mye energi, de må bruke sine beste spillere, og de har en hviledag mindre. Tenker man på den måten, så er det ikke sikkert at uavgjort er så mye verre enn en seier, påpeker toppfotballsjefen.

Tor Ole Skullerud sier han ikke har rukket å tenke på den måten helt ennå, men er klar på at en ekstra hviledag blir viktig uansett.

- Den ekstra dagen vil gi oss energi, det håper jeg vi kan kunne bruke til vår fordel. Jeg gleder meg til å velge spillere til den semifinalen, sier han til Dagbladet.

Må ikke undervurdere Norge
Og Nils Johan Semb advarer Nederland og Spania mot å tro at Norge blir en så mye lettere motstander enn italienerne.

- Signalene jeg har fanget opp er at Nederland og Spania begge er veldig opptatte av at de vil møte Norge i stedet for Italia. Men går de inn i kampen mot Norge og tror det blir lett, da tror jeg de bommer ganske kraftig, sier toppfotballsjefen.

- Det betyr veldig mye med en ekstra hviledag. I kveld var det heller ingen ekstrem varme. Alle spillerne er klare til semifinalen og får tid til å restituere, så jeg tror vi får et helt uthvilt norsk lag i semifinalen. Nå er det bare opp til Tor Ole å ta ut laget, og det er et fint «problem» å ha, sier Semb.