Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor kan muslimske Newcastle-stjerner havne i drakt-trøbbel

Kan ramme Ba, Cisse, Tiote og Ben Arfa.

MUSLIMSKE LAGKOMPISER: Newcastle-spillerne Demba Ba, Papiss Cisse, Cheick Tiote og Hatem Ben Arfa kan nekte å bruke klubbens nye draktsponsor, melder britisk presse. Foto: NTB Scanpix.
MUSLIMSKE LAGKOMPISER: Newcastle-spillerne Demba Ba, Papiss Cisse, Cheick Tiote og Hatem Ben Arfa kan nekte å bruke klubbens nye draktsponsor, melder britisk presse. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Premier League-klubben Newcastle annonserte i går en ny sponsoravtale med finansselskapet Wonga.

Selskapet blir klubbens største sponsor, og skal fra neste sesong være sponsor på drakta.

Og nettopp det kan skape problemer i spillertroppen.

Britiske Daily Mail skriver at Newcastles muslimske spillere kan nekte å bruke drakta på grunn av den kommende draktsponsoren.

Flere av klubbens største stjerner - Demba Ba, Papiss Cisse, Cheick Tiote og Hatem Ben Arfa - er praktiserende muslimer og grunnen til at det kan oppstå problemer er Sharia-loven som sier at muslimer ikke skal dra nytte av å låne eller motta penger fra andre, som renter eller penger fra gambling.

- Det er et rimelig krav fra en spiller. Hvis alle fire spillere er på banen samtidig, har de sju av elleve med sponsor på drakta, noe som må være tilstrekkelig, sier Shaykh Ibrahim Mogra, som er assisterende generalsekretær i det Muslimske Råd i Storbritannia.

Den tidligere Premier League-spilleren Frederic Kanoute fikk i Sevilla lov til å spille uten sponsoren og bettingselskapet 888.com.

Wonga signerte i går en fireårsavtale med Newcastle som trer i kraft fra neste sesong.