Derfor kan uavgjort være et knallresultat mot England

Norge håper på semifinaleklart og slapt Italia i siste runde.

MYE Å SPILLE FOR: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud på stranda i Tel Aviv i går. Uavgjort mot Israel var skuffende etter det Norge leverte, men poenget kan bli gull verdt. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MYE Å SPILLE FOR: Norges landslagssjef Tor Ole Skullerud på stranda i Tel Aviv i går. Uavgjort mot Israel var skuffende etter det Norge leverte, men poenget kan bli gull verdt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): De fleste norske spillerne var enige om at det var greit at Italia slo England i går kveld: Det betyr noe som likner en slags playoff om avansement mellom Norge og engelskmennene lørdag.

De fleste antar at Italia samme dag slår Israel og kvalifiserer seg med det, i det minste om prestasjonene i første runde er noe å gå etter.

Det betyr at Norge med seier over England fort er klare for semifinale de også, med det forbehold at ikke England kollapser og tar et stygt, tredje strake nederlag mot Israel i siste kamp, mens Norge feiler mot Italia.

Men også uavgjort er et lovende utfall for Norge mot England. Da står U21-gutta med to poeng etter to kamper, og med Italia-seier over Israel fortsatt som forbehold, venter et tross alt semifinaleklart italiensk mannskap i siste kamp.

Da har Norge fordelen av å kunne sikre semifinaleplass med seier over et lag som både kan ønske å spare spillere, og faktisk ønske å ha med Norge framfor England til finalespillet.

Spekulasjoner og gjetteverk, klart, men likevel noe man har merket seg i den norske leiren.

Israel-poenget plutselig gull verdt
- Jeg vet jo det, at om vi får uavgjort for England, så har vi alt å spille for i en tredje kamp. Vi er godt klare over utgangspunktet. Men vi må gjøre som mot Israel, full guffe også mot England, sier landslagstrener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Jeg orker ikke å bruke så mye energi på de andres resultater, men Englands tap for Italia gir oss en boost med tanke på at hvis vi slår England til helga, så er de mest sannsynlig ute, og vi videre, fastslår Skullerud.

Spillerne er helt klare på det samme, målet er å slå England uansett.

- At Italia vant var vel et av de beste resultatene vi kunne få, med seier over England nå så ser det lyst ut videre. Og med uavgjort mot England har vi nok den også: At Italia sparer litt spillere om de allerede er klare. Uavgjortresultatet mot Israel kan fort bli viktigere enn det vi egentlig var klare over, sier Martin Linnes.

- Det er alltids mulig, sier Stefan Johansen om Dagbladets teori om at et semifinaleklart Italia kan være en overkommelig motstander i tredje runde.

- Om Italia er videre, kan det hende de lar folk hvile. Det er et tøft program her nede for de som går videre, fire-fem kamper på kort tid, det er tøft. Men det kan vi ikke tenke så mye på, vi skal gå vår vei videre og gjøre det vi er best til, sier Godset-juvelen.

Venter «hjelp» fra Israel
Tor Ole Skullerud har imidlertid et "men" å komme med mot slutten.

Han advarer resten av gruppa mot Israel.

- Vi følte kanskje at Israel ikke var allverden, men ok, jeg snakket med coachen deres: Han var veldig skuffet over eget lag, men også veldig klar på at vi var gode. Lag spilles dårlige av lag som spiller godt, det må vi ta med oss. Vi gjorde dem dårlige, sier han til Dagbladet.

- Israel blir bedre utover i turneringa, de blir ingen kasteball. De har tapt med ett mål mot Nederland og Tyskland før EM, og begge hadde mer enn nok med dem. Misforstå meg rett, men jeg tror det kommer til å stå mellom tre lag til slutt, og jeg tror vi kommer til å få hjelp av Israel også, varsler Skullerud.