- HANDLER OM FØLELSEN: José Mourinho bryr seg ikke om titlene han vinner. - Det eneste det handler om er følelsen, sier han. Foto: Action Images / Henry Browne / NTB Scanpix
- HANDLER OM FØLELSEN: José Mourinho bryr seg ikke om titlene han vinner. - Det eneste det handler om er følelsen, sier han. Foto: Action Images / Henry Browne / NTB ScanpixVis mer

Derfor kaster José Mourinho medaljene sine til publikum

Kan vinne Premier League i morgen.

(Dagbladet): Hvis Chelsea slår Crystal Palace hjemme i morgen ettermiddag er londonerne seriemestere i Premier League tre runder før slutt.

Samtidig sikrer José Mourinho sin tredje Premier League-tittel med Chelsea på sitt femte forsøk. Det har ingen managere klart før ham.

Portugiseren sier i et intervju med Sky Sports at titlene, som han begynner å få ganske mange av, betyr lite for ham.

Etter sin mange triumfer har Mourinho ofte blitt observert når han kaster vinnermedaljen til publikum.

- Jeg har kopier av hver eneste pokal jeg har vunnet, men jeg bryr meg ikke om kopier. Ikke medaljer, heller. Det bryr meg bare ikke, sier han.

- Handler om følelsen 52-åringen sier videre:

- Det som blir igjen for alltid er følelsen, minnet fra selve øyeblikket. I hodet mitt er alle disse øyeblikkene krystallklare, sier han.

- Du opplever det som et kort øyeblikk der det som står ut er de menneskene du er glad i, menneskene som er sammen med deg og de viktigste øyeblikkene som leder deg til trofeet.

- Det er et veldig kort øyeblikk, og for meg så ser jeg framover fem minutter seinere. Meningen er det viktige. Følelsen er det som blir igjen for alltid.

- Har ikke press på oss Mourinho sender samtidig et lite stikk til de som hevder at spillerne hans har kjent presset denne sesongen.

- Når folk sier ting som «dette kan dere bare tape» eller «det er dere som har presset på dere»... Vi har ikke noe press på oss. Presset ligger på de lagene som må vinne og som er avhengige av at vi taper.

Mourinho trekker fram at både Manchester United og Arsenal har hatt lange rekker med sterke resultater.

- Men de nærmet seg ikke oss, sier han og fortsetter:

- For oss er det eneste dette handler om oss selv. Ingenting annet betyr noe. Denne helga bryr ikke vi oss om Hull mot Arsenal eller United mot West Bromwich. Det handler bare om oss.

- Jeg liker den følelsen vi har hatt den siste måneden: «Kom igjen, kjør på, vi trenger fire seirer, tre seirer, to». Jeg liker følelsen av å nesten være der. Når bare litt gjenstår, det liker jeg. Den siste kraftanstrengelsen.

Sterk statistikk Daily Mail har forøvrig sett på hvor mange minutter de ulike Premier League-lagene har ligget under denne sesongen, og ikke overraskende er Chelsea i særklasse best.

Mourinhos menn har ligget under tilsammen bare 171 minutter siden seriestart i august.

Arsenal er nærmest med 487, mens Burnley har ligget under mest totalt sett, med 1298 minutter.

• Chelsea - Crystal Palace vises på TV 2 Sport Premium i morgen, med avspark klokka 14.30.