Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor kastet Reina seg etter den røde badeballen

Nå planlegger United-fansen hyllest på Anfield.

BLE FORVIRRET: Her treffer skuddet fra Darren Bent den røde badeballen, og setter Pepe Reina fullstendig ut av spill. Liverpool-keeperen gikk etter feil ball, og ble hjelpesløs tilskuer til at den riktige ballen gikk i mål. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
BLE FORVIRRET: Her treffer skuddet fra Darren Bent den røde badeballen, og setter Pepe Reina fullstendig ut av spill. Liverpool-keeperen gikk etter feil ball, og ble hjelpesløs tilskuer til at den riktige ballen gikk i mål. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer

||| • Følg Liverpool - Lyon i livestudio direkte fra kl. 20.45 i kveld!

 (Dagbladet.no): Liverpool-keeper Pepe Reina så lettere paralysert ut da en badeball, i samarbeid med Darren Bent, ble matchvinner på Stadium of Light på lørdag.

Spanjolen gikk instinktivt mot høyre, dit badeballen var på vei, mens lærkula fløy forbi ham på venstre side.

Nå forklarer han hvordan han selv opplevde den bisarre situasjonen.

- Det var utrolig uflaks. Jeg mistet den offisielle ballen av syne og fokuserte på den røde. Da han skjøt gikk jeg instinktivt etter badeballen, ettersom den var nærmest meg, og da suste den andre forbi meg. Det skjedde veldig raskt. Jeg har aldri opplevd noe sånt før, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier Reina til den spanske radiostasjonen Cope, gjengitt av Sky Sports.

- Kan le av det nå

Ekspertisen har vært samstemte i sin konklusjon om at målet aldri skulle vært godkjent. For som det heter i regelboka:

«Dommeren skal stoppe, avbryte eller utsette kampen hvis den forstyrres av utenforstående forstyrrelser av noe slag».

I går kom meldingen om at dommer Mike Jones er degradert, og må dømme Peterborough og Scunthorpe på nivå to som en konsekvens av blunderen.

Reina innrømmer at han umiddelbart tenkte at målet var greit nok, men i etterkant er han lite imponert over dommerens innsats.

- Vi visste ikke om regelen, ellers ville vi protestert. Men det gjør feilen til dommeren enda grovere - det er ikke jobben vår å kjenne til sånt. Vi kan le av det nå, men da det skjedde var det tøft, sier han.

Sjekkes for badeballer

Le av det gjør mange fortsatt. Strandsettet med badeballen, som ble solgt til halv pris på Liverpools hjemmeside, ble revet bort i et forrykende tempo etter kampen på lørdag.

At flere av settene ble sendt til en adresse i Manchester er ikke usannsynlig - og når erkerivalene møtes på Anfield søndag kommer neppe hendelsen til å passere i stillhet. 

Ifølge The Guardian kommer de tilreisende supporterne til å bli nøye sjekket for badeballer før de slipper inn på stadion, og ryktene om at en badeball-hyllest er under planlegging blir stadig sterkere.

Så gjenstår det å se hvem som ler best når kampen er ferdigspilt.

VISSTE IKKE OM REGELEN: Reina erkjenner at ingen av Liverpool-spillerne visste om regelen som sier at målet skulle vært annullert. Her er han like fullt borte hos linjedommeren og protesterer. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES
VISSTE IKKE OM REGELEN: Reina erkjenner at ingen av Liverpool-spillerne visste om regelen som sier at målet skulle vært annullert. Her er han like fullt borte hos linjedommeren og protesterer. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling