Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor klikket det for Adebayor

Støttes av Roy Keane og spillerforeningen.

LOV Å TA IGJEN? Manchester City-spiss Emmanuel Adebayor feiret scoring mot gamleklubben foran Arsenal-fansen som hadde hetset ham siden lenge før kampstart. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
LOV Å TA IGJEN? Manchester City-spiss Emmanuel Adebayor feiret scoring mot gamleklubben foran Arsenal-fansen som hadde hetset ham siden lenge før kampstart. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester Citys togoleser Emmanuel Adebayor ble av politiet beskyldt for å hisse opp Arsenal-fansen slik at de kastet gjenstander på banen.

Den tidligere Arsenal-spissen Adebayor er ventet å få en karantene for å løpe over hele banen for å feire foran Arsenal-supporterne. En av vaktene på City of Manchester Stadium ble skadd under det påfølgende oppstyret blant Arsenal-fansen.

I dag får Adebayor imidlertid støtte fra flere hold.

Middlesbrough-manager Gareth Southgate mener publikum bør tåle at en spiller tar igjen etter å ha blitt hetset fra tribunene.

- Jeg er ikke enig med folk som sier at dette er helt uakseptabelt. Mobbingen går begge veier. Hvis du mobber, må du tåle å bli mobbet tilbake. Og dersom folk ikke tåler at noen feirer, burde de kanskje ikke fornærme ham på den måten i løpet av kampen heller, sier Southgate ifølge Daily Mirror.

- Tok ham ikke i hånda
Lagkamerat Kolo Toure, som kom til City fra nettopp Arsenal sammen med Adebayor i sommer, sier til The Sun at det ikke bare var fra tribunen Adebayor møtte ufin oppførsel.

Allerede i tunnelen før kampen, ble Adebayor møtt av elleve kalde skuldre, hevder Toure.

- Enda han var den første til å gå å hilse på dem i tunnelen, ville ikke engang de som hadde et godt forhold til ham ta ham i hånda, sier ivorianeren.

Toure støtter ikke Adebayors gest mot Arsenal-fansen, og sier han forsøkte å stoppe ham uten hell.

- Problemet er at de buet mot ham mens de klappet for meg. Enkelte mennesker vil ha andre til å tro at han dro på grunn a pengene, men vi vet at han ble presset til å dra. Jeg vet det fordi jeg var tilstede. Jeg tror fullt og fast at han dro for å skaffe penger til klubben, sier Toure.

Keane: - Gi en advarsel
Ipswich-manager Roy Keane har også hatt rikelig med kontroverser opp gjennom årene, spesielt som United-spiller. Han mener Adebayor ikke fortjener karantene.

- Han vet at han gjorde noe galt, for Arsenal-fansen ble tydelig frustrert over oppførselen hans. Men spiller gjør feil. Når han scoret, ble han revet med og jeg synes ikke vi skal gå for langt, jeg synes vi skal være greie med ham, sier Keane til BBC
.

SKADD: En av stadionvaktene ble skadd under Arsenal-supporternes reaksjoner mot Adebayors feiring. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
SKADD: En av stadionvaktene ble skadd under Arsenal-supporternes reaksjoner mot Adebayors feiring. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

Ettersom Adebayor beklaget løpeturen bort til Arsenal-fansen etter kampen, burde han slippe unna med en advarsel, mener Keane.

- Han har beklaget. Hvis han var en av mine spillere, ville jeg håpet at alle lot det bli med det, sier Keane før han smiler skjevt:

- Det ville bare vært fint om en av mine spillere scoret og feiret, sier Keane.

Grov hets
Arsenal-fansen hetset Adebayor allerede fra oppvarmingen før kampen. En av nidvisene fastslår at moren til Adebayor er ei hore, og at faren hans vasker elefanter. En sang det hevdes at Tottenham-fansen fant på da Adebayor fortsatt spilte for Arsenal.

Etter å ha hørt dette gjentatt fra sine tidligere supportere med jevne mellomrom i et par timer, ble følselsene voldsomme da Adebayor scoret mot gamleklubben.

Spillerforeningen (PFA) ved leder Gordon Taylor ber via ESPN Soccernet om forståelse for Adebayor fordi det rådet en «lynsjestemning» på tribunen.

- Spillere har et ansvar, og de må lære seg å telle til ti, for ingen av oss vil tilbake til publikumsproblemene fra 1980-tallet. Men spillerne burde også slippe å tåle slike hevngjerrige tilskuere som gjør det så personlig, sier Taylor.

Daily Mail-spaltist Martin Samuel synes ikke veldig synd på Arsenal-supporterne.

«Han løp over hele banen og skled på knærne foran dem med armene åpne i triumf. Åh, kjære. Bu-hu! Hvor grusomt det må ha vært. Adebayor bannet ikke, han spyttet ikke, han kastet slett ikke gjenstanden som åpnet hodet til en stadionvakt,» skriver Samuel.

- FORSØKTE Å STOPPE HAM: Kolo Toure (i bakgrunnen) kom sammen med Adebayor fra Arsenal til Manchester City i sommer. Her forsøker han å dempe lagkameratens feiring som fyret opp Gunners-supporterne. Men Toure forteller også at han ble sjokkert da ingen av de gamle lagkameratene ville hilse på Adebayor før kampen.Foto: Jon Super, AP/Scanpix
- FORSØKTE Å STOPPE HAM: Kolo Toure (i bakgrunnen) kom sammen med Adebayor fra Arsenal til Manchester City i sommer. Her forsøker han å dempe lagkameratens feiring som fyret opp Gunners-supporterne. Men Toure forteller også at han ble sjokkert da ingen av de gamle lagkameratene ville hilse på Adebayor før kampen.Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling