Derfor knuser han Thor

Avslutningen hadde Thor Hushovds navn skrevet over hele oppløpet. Det hjalp lite mot Mark Cavendish og mentor Erik Zabel.

NUMMER FIRE: MArk Cavendish feide inn til seier nummer fire i går. Hans åttende i Tour de France til nå. Thor Hushovd (bak) er dermed sju poeng bak i kampen om den grønne sprinttrøya. - Jeg kan ikke se at noen har vært bedre enn Cavendish. Vi må tilbake til Eddy Mercx' tid for å finne noen like overlegne, men da på en annen måte, sier Cervelos sportsdirektør Jean van Poppel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours
NUMMER FIRE: MArk Cavendish feide inn til seier nummer fire i går. Hans åttende i Tour de France til nå. Thor Hushovd (bak) er dermed sju poeng bak i kampen om den grønne sprinttrøya. - Jeg kan ikke se at noen har vært bedre enn Cavendish. Vi må tilbake til Eddy Mercx' tid for å finne noen like overlegne, men da på en annen måte, sier Cervelos sportsdirektør Jean van Poppel.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg og diskutér 12. etappe direkte i livestudio fra klokka 12.40.

SAINT-FARGEAU (Dagbladet): Ingenting overlates til tilfeldighetene når Team Columbia jakter den grønne poengtrøya i årets Tour de France.

Foran hver eneste etappe gjennomgår lageier Bob Stapleton og rådgiver Erik Zabel løypetraseen fra start til mål.- Jeg vil si at Eriks kompetanse har vært avgjørende for tre av etappeseirene hittil. Han er som et kjørende sykkelleksikon, mens jeg fungerer som sekretær. Med så sterk konkurranse som er det er mellom lagene her nede, blir de små detaljene enda viktigere, sier Stapleton til Dagbladet.

Legendarisk poengkonge Zabel er ingen hvem som helst med pallplasseringer i poengkonkurransen hvert eneste år han syklet touren mellom 1996 og 2008.

Nå er det Mark Cavendish og Columbias øvrige unggutter som nyter godt av kunnskapen. Da laget avgjorde gårsdagens etappe ble Michael Rogers og Kim Kirchen brukt for å dundre inn i bunnen av bakken i så stor fart som mulig.

- Vi trodde denne traseen favoriserte Thor Hushovd og Gerald Ciolek, ikke oss. Laget vårt porsjonerte likevel kreftene sine perfekt, sier amerikaneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer