Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor kokte Gangnes over i Japan: - Kunne like gjerne vært hjemme

Klar for revansje i Holmenkollen.

I KOLLEN:  Kenneth Gangnes hoppet 122,5 meter i fredagens kvalifisering i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I KOLLEN: Kenneth Gangnes hoppet 122,5 meter i fredagens kvalifisering i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Kenneth Gangnes (26) og resten av verdenseliten i hopp er på plass i Holmenkollen. Stefan Hula fra Polen vant kvalifiseringen fredag kveld, mens alle de sju nordmennene kom gjennom nåløyet til søndagens renn.

Les også: Utrolige Kasai (43) ble hedret

Som nummer tre i verdenscupen sammenlagt var Gangnes forhåndskvalifisert. Han landet på 122,5 meter, og var brukbart fornøyd - ikke minst med at han er kvitt forkjølelsen. Denne preget Toten-hopperen i Japan sist helg. Resultatene svarte ikke til forventningene.

Mildt sagt.

- Hadde jeg visst at det ble som det, hadde jeg ikke dratt til Sapporo. Men sånne ting kan du ikke spå. Hvis noen kan spå om framtida, kan jeg gjerne betale dem litt, sier Gangnes med et smil.

Alt gikk galt Historien er den at han kom på 4. plass i lørdagens renn i Japan. Men i dresskontrollen etterpå fikk han rødt lys. Dressen var for stor, og han fikk strøket det andre hoppet. Dermed havnet han på 29. plass.

Søndag skulle Gangnes reise kjerringa. Heller ikke da lyktes han, og endte på 20. plass. På sletta nærmest kokte han over, en sekvens som ikke gikk fram av TV-bildene. Gangnes trengte en halvtime for seg selv, slik at han kunne kjøle seg ned.

- Det er ikke bra utad når jeg er sur og irritert. Derfor trakk jeg meg tilbake. Jeg fikk sitte og tenke over ting, forteller han.

- Skiene krysset. Jeg var ikke i stand til å løfte dem, de presset ned. Det måtte skje en gang. Jeg har glemt helga, men jeg har ikke glemt å hoppe på ski, lover han.

Tapte terreng Nordmannen tapte terreng til tyskeren Severin Freund i verdenscupen sammenlagt. De to ligger på andre- og tredjeplass, med Gangnes 117 poeng bak.

Han håper å tette igjen noe av luka i Holmenkollen søndag. Lørdag er det laghopp der Gangnes hopper sammen med Daniel-André Tande, Anders Fannemel og Johann André Forfang.

- Jeg håper det kommer mye folk. Det fortjener rennet. Og det høres sinnssykt bra ut på bommen.

Både Gangnes, Forfang og Tande var forhåndskvalifisert til søndagens renn. I kvaliken - som var preget av snø og tåke - ble Tom Hilde nummer 7, Joachim Hauer 9, Anders Fannemel 11 og Andreas Stjernen 22.

FORNØYD:  Tom Hilde ble beste nordmann av dem som måtte kvalifisere seg. Han kom på 7. plass. Etterpå sa han seg fornøyd med prosessen han er inne i. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNØYD: Tom Hilde ble beste nordmann av dem som måtte kvalifisere seg. Han kom på 7. plass. Etterpå sa han seg fornøyd med prosessen han er inne i. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer