+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor kutter han ut sosiale medier

Daniel Braaten (36) om karrieren, hvorfor han ikke er på sosiale medier, forholdet til media og lite spilletid i Stabæk.

MYSTISK: Daniel Braaten gir sjeldent store intervjuer, men snakker om karrieren i dette intervjuet med Dagbladet. Foto: NTB Scanpix
MYSTISK: Daniel Braaten gir sjeldent store intervjuer, men snakker om karrieren i dette intervjuet med Dagbladet. Foto: NTB ScanpixVis mer

NADDERUD (Dagbladet): Det finnes en Dagbladet TV-reportasje fra juni 2009 som heter «Årets slappeste sportsvideo, Daniel Braaten».

Videoen er sevfølgelig klippet, men på de fleste klippene fra landslagstreningen det er filmet fra driver Braaten med alt annet enn å spille fotball. Han står stille og slapper av i 30 sekunder, hopper litt rundt og tuller, driver med akrobatikk og ser ikke ut til å være veldig begeistret når det er dødballtrening.

På spørsmål fra reporteren om hvorfor han tror han er så populær blant folket, svarer Braaten at det «kanskje er fordi jeg ikke bare løper rett fram. Jeg er ikke A4-typen».

Daniel Braaten gir sjeldent intervjuer. Han kan oppleves som en litt mystisk, laidback og slapp type ut ifra de intervjuene han har gitt tidligere. Det er som oftest korte svar, og en følelse av at han vil bli ferdig så fort som mulig.