Derfor kvitter United seg med Berbatov

Agenten fikk forklaringen.

SCORER HYPPIG: Dimitar Berbatov har ikke mistet målteften, men får ikke spille fra start i Manchester United. Nå har agenten fått vite hvorfor. Foto: REUTERS/Phil Noble
SCORER HYPPIG: Dimitar Berbatov har ikke mistet målteften, men får ikke spille fra start i Manchester United. Nå har agenten fått vite hvorfor. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

• Tjærnås om Berbatov: - Det er et lite mysterium

(Dagbladet): Dimitar Berbatov (31) ble toppscorer i Premier League med 20 seriemål forrige sesong.

Denne sesongen har han scoret hele ni mål på 19 kamper, likevel annonserte United-sjef Alex Ferguson onsdag at bulgareren får dra fra United til sommeren.

Nå forklarer Berbatovs agent Emil Danchev hvorfor United gir slipp på toppscoreren.

- Jeg har hatt tre møter med Alex Ferguson. Vi må bare akseptere at han prøver å bygge et lag for de tre-fire neste årene, og at Berbatov ikke er en del av det laget, sier Danchev til bulgarsk presse

Årsaken til Fergusons snuoperasjon, Berbatov kostet omlag 300 millioner kroner i 2008, er den tekniske spissens manglende hurtighet.

Bytter spillestil - Ferguson ønsker å bytte spillestil, han vil ha mer fart på banen. Jeg synes det var bra at United gikk ut med dette, de har sagt at de ikke motsetter seg at Berbatov bytter klubb til sommeren.

United-fans trenger ikke å bekymre seg for at Berbatov går til en erkerival i Premier League.

- Dimitar vil mest sannsynlig forlate England, men han ønsker ikke å flytte til USA, Japan, De forente arabiske Emirater, eller en liga av den typen, sier Danchev.

Ifølge britisk presse står Berbatovs navn på blokka til en rekke klubber i Spania, Tyskland og Frankrike.  31-åringen har spilt i Premier League de seks siste årene, da han ble kjøpt til Tottenham fra tyske Bayer Leverkusen.

Lars Morten Olsen er redaktør i medlemsbladet United-supporteren, og han er skuffet over at Berbatov er inne i sine siste United-måneder.

- Jeg personlig skulle gjerne sett at han fortsetter. Jeg synes han gir United en ekstra dimensjon, han er en veldig intelligent fotballspiller og en effektiv målscorer, sier Olsen til Dagbladet.

?Scorer hvert 69. minutt - Hva tror du om at Ferguson vil ha mer fart?

- Jeg kjøper Fergusons argumenter, men jeg personlig skulle gjerne sett at han fortsetter. Med Berbatov har vi flere strenger å spille på, dersom vi trenger å endre spillestil i kamper.

FORSTÅR FRUSTRASJONEN: Alex Ferguson sa i forrige uka at han ikke kunne love Berbatov mye spilletid. Foto: AFP/Glyn Kirk
FORSTÅR FRUSTRASJONEN: Alex Ferguson sa i forrige uka at han ikke kunne love Berbatov mye spilletid. Foto: AFP/Glyn Kirk Vis mer

Olsen har selv regnet seg fram til at Berbatov har scoret hvert 69 minutt i ligaen denne sesongen.

- Det er midt sagt imponerende, selv om tallene bare inneholder fem kamper fra start og fem kamper som reserver, sier Olsen.

Liker ikke kroppsspråket United-redaktøren tror ikke alle supportere synes det blir like trist å ta farvel med Berbatov.

- Det har vært delte oppfatninger blant supporterne. Noen har trykket ham til sitt bryst og synes han er fantastisk. Andre liker ikke kroppsspråket hans og synes han er for nonsjalant. Slikt er ikke populært i England, der skal du jobbe hardt for å vinne ballen, sier Olsen.

Han sammenlikner Berbatov med Juan Sebastian Veron, en annen verdensstjerne som ikke lyktes på Old Trafford.

- Berbatov en veldig spesiell fotgballspiller, og det samme kan du si om Veron som heller ikke varte lenge. De passet tydeligvis bare ikke inn.

- Tror du Berbatov kan få en rolle i sesonginnspurten?

- Jeg har vondt for å tro det, men jeg håper de i hvert fall bruker ham i noen kamper.

HAT-TRICK: Berbatov scoret tre mot Wigan i desember og fikk ta med seg matchballen hjem. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
HAT-TRICK: Berbatov scoret tre mot Wigan i desember og fikk ta med seg matchballen hjem. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer