Derfor lar vi Tysse gå

I dag går Erik Tysse for Norge i London-OL. Å nekte ham ville være et uakseptabelt regelbrudd.

KLAR: I dag stiller Erik Tysse på startstreken under 20 kilometer kappgang i OL. I 2010 ble han ilagt en to års utestengelse for dopingbruk. Idrettsforbundets juridiske eksperter er klokkekalre på at det ville være et regelbrudd å nekte ham å delta i London, skriver generalsekretær inge Andersen.

Foto: Lise Åaserud / NTB Scanpix
KLAR: I dag stiller Erik Tysse på startstreken under 20 kilometer kappgang i OL. I 2010 ble han ilagt en to års utestengelse for dopingbruk. Idrettsforbundets juridiske eksperter er klokkekalre på at det ville være et regelbrudd å nekte ham å delta i London, skriver generalsekretær inge Andersen. Foto: Lise Åaserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Citius, altius, fortius - raskere, høyere, sterkere - har vært det bærende mottoet til de olympiske Leker siden OL i Paris i 1924. Dessverre finnes det utøvere som jukser seg til å løpe raskest, hoppe høyest eller være den som løfter tyngst. Doping er i strid med prinsippet om rene og rettferdige mesterskap. Doping svekker den ekte entusiasmen og tilliten til idretten. Og akkurat derfor har Norge vært en pådriver for et strengt internasjonalt regelverk hvor den som doper seg straffes hardt og utestenges fra idretten og de olympiske leker i en lengre periode.

Norge har i alle sammenhenger de siste 30 årene vært en pådriver for en ren og dopingfri idrett. Ikke minst var vi en av pådriverne for etableringen av WADA (World Anti-Doping Agency). Etter etableringen i 1999, er WADA blitt en global institusjon som systematisk jobber for å bekjempe doping i internasjonal idrett. På denne måten har WADA vært helt avgjørende for å gjenvinne tilliten og den ekte entusiasmen for idretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer