GODE KJØP, SOLIDITET OG YDMYKHET: Men Tromsø-backen Tom Høgli tror ikke Tromsø klarer å snappe seriegullet fra RBK og Vadim Demidov. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GODE KJØP, SOLIDITET OG YDMYKHET: Men Tromsø-backen Tom Høgli tror ikke Tromsø klarer å snappe seriegullet fra RBK og Vadim Demidov. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Derfor leder Tromsø serien

Men Tom Høgli tror RBK vinner til slutt.

||| Tom Høgli er i ferd med å sikre seg høyrebacken på landslaget.

- Får du sjansen nå må du overbevise for å bli med til høsten, sier Tromsø-spilleren.

Ti kamper er det blitt for backen. Han håper på mange flere, og ønsker å være sentral på laget som til høsten gyver løs på EM-kvalik.

- Det er viktig å vise seg fram i slike kamper. Jeg er selvfølgelig veldig stolt over å være på landslaget og har lyst til å være med mest mulig, forteller 26-åringen.

Han har tatt turen ned fra serieleder Tromsø.

- TILs suksess kommer fordi vi er solide, stiller skjerpet hver gang, har en ydmyk inngang til hver kamp og gjorde gode kjøp i vinter, forklarer Høgli.

«Gutan» har utvilsomt vært en overraskelse for ekspertisen, særlig sørpå.

- Jeg tror fortsatt Rosenborg vinner, men det har vært ustabilt bak trønderne og vi vil nok kjempe om medalje, tror Høgli.

- Jeg begynte sesongen som vikar på midtbanen, men siden har jeg spilt bak og det har gått greit. Jeg har følt meg i bra form i det siste, sier backen.

Avslappet
Det lover godt foran møtene med Montenegro og Ukraina. Som de fleste fotballspillere har også Høgli en drøm om å komme seg ut.

- Jeg har et veldig avslappet forhold til å komme meg ut, men kommer muligheten vil jeg sikkert stille meg positiv til det.

- Hvor vil du passe best?

- Jeg ser vel for meg at jeg passer best i en av ligaene under England og Italia. For jeg ser ikke helt for meg at jeg skal spille i Premier League eller Serie A.

En nøkkel til å komme ut er gode landskamper.

- Jeg vet lite om Montenegro, men vi skal studere dem fredag. De har brukbare resultater og en klassespiss i Vucinic fra Roma. Det er et lag som er bra med ball og som vi ikke skal undervurdere, sier Høgli.

(NTB)

SOLID: Tom Høgli er en spiller som sjelden får den største oppmerksomheten. Backen er mann å stole på og gjør sjelden store feil.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SOLID: Tom Høgli er en spiller som sjelden får den største oppmerksomheten. Backen er mann å stole på og gjør sjelden store feil. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer