Aksel Lund Svindal legger opp

Derfor legger han opp:
- En rar følelse

Dette er alpinkongens siste sesong.

PALLPLASSERINGER: Det ble en festdag i alpint for Norge i OL, med blant annet et historisk gull til Aksel Lund Svindal i utfor. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / AFP / AP / NTB/Scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksel Lund Svindal (36) har bestemt seg, skriver NRK. De siterer nettstedet til Den østerrikske olympiske komité, der Svindal i et intervju sier at VM i Åre blir hans siste renn. Seinere bekrefter Svindal dette selv overfor statskanalen.

- Jeg har nok skjønt det gradvis denne uka. Sesongen har ikke gått helt som planlagt, det er enda et tegn på at det er på tide å runde av. En ting var å tenke det, noe annet er å faktisk si det. Det føles litt surrealistisk, sier Svindal til NRK.

Svindal har i lengre tid slitt med skader. De siste par årene er det en kneskade som har gjort det utfordrende for Svindal. Men han har trent seg tilbake og prestert hver eneste gang.

Aksel Lund Svindal er en av tidenes beste norske alpinister. Han har totalt fire OL-medaljer, to av dem i gjeveste valør. Han ble historisk som den første nordmannen som har tatt OL-gull i utfor under OL i Pyeongchang i fjor.

- Surrealistisk

Svindal står over helgas renn i østerrikske Kitzbühel. I dag kjører lagkameratene super-G. Det var lenge usikkert om Svindal i det hele tatt skulle kjøre denne sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer