Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magne Hoseth legger opp

Derfor legger Magne Hoseth opp: - Det er ekstremt vemodig

En svært innholdsrik fotballkarriere er over. Magne Hoseth synes det er trist, men er klar på at han vil gi seg før han får varige mén av fotballen.

LEGER OPP: Magne Hoseths fotballkarriere er over. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEGER OPP: Magne Hoseths fotballkarriere er over. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere landslagsspiller Magne Hoseth legger opp som fotballspiller.

Til Dagbladet forklarer han hva som ligger bak avgjørelsen.

- Fordi det er på tide å bli voksen og ikke bare leke voksen, innleder Magne Hoseth til Dagbladet, før han fortsetter:

- Nei, jeg vil avslutte uten varige mén, og jeg vil avslutte karrieren på mine premisser. Det er ekstremt vemodig, men fotballen er brutal. Når du er for gammel, så er du for gammel, mener 37-åringen.

Konklusjonen er brutal:

- Nå er jeg for gammel for å spille i Eliteserien. Å spille i OBOS-ligaen eller 2. divisjon er ikke noe for meg, sier Hoseth til Dagbladet.

Innholdsrik karriere

STORE ØYEBLIKK: Magne Hoset var en av de store heltene da Molde slo Rosenborg i cupfinalen i 2013.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STORE ØYEBLIKK: Magne Hoset var en av de store heltene da Molde slo Rosenborg i cupfinalen i 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Etter det store gjennombruddet med to mål i Champions League-kvalifiseringen mot CSKA Moskva i 1999, ble Hoseth spådd en lysende karriere.

Totalt fikk han 22 landskamper og scoret ett mål for Norge. Blant annet fikk han mye ros i Italia etter en landskamp mot italienerne i 2004 og ble trukket fram som Norges mest kreative og teknisk begavede spillere i italienske medier.

Majoriteten av karrieren fant sted i Molde, hvor 37-åringen fra Averøya spilte med suksess i både perioden 1998–2004 og 2006–2014.

- Voksenlivet venter nå

Hoseth spilte også i den danske storklubben FC København og rakk også å vinne et seriegull med Vålerenga i den sesongen han spilte der.

Midtbaneeleganten vant også to seriegull med Molde, før han avsluttet karrieren med en rundreise i flere norske klubber, nærmere bestemt Stabæk, Viking, Aalesund, Notodden og Kristiansund.

Nå er imidlertid karrieren over. Det bekrefter Hoseth selv på Twitter.

LANDSLAGET: Magne Hoseth fikk 22 landskamper for Norge. De fleste under Åge Hareides ledelse, men også Egil Olsen benyttet Hoseths kvaliter i sin andre periode som landslagssjef. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
LANDSLAGET: Magne Hoseth fikk 22 landskamper for Norge. De fleste under Åge Hareides ledelse, men også Egil Olsen benyttet Hoseths kvaliter i sin andre periode som landslagssjef. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

«Da legges skoa på hylla! Har ei karriere som e stolt av! Vunnet litt, tapt litt, opplevd sjukt masse! Fått gode venner, noen uvenner men respektert alle som e har spilt imot! Fått applaus fra noen, fått «litt» buing av noen, noe som er fult fortjent! Voksenlivet venter nå!», skriver 37-åringen.

Riises hyllest

Han hylles av kompisen John Arne Riise, som delte rom med Hoseth gjennom flere år på aldersbestemte landslag og A-landslaget.

«Min kjære romkamerat fra vi var 14 år! Grattis med en fantastisk karriere! Legg bena høyt og la silkefoten hvile! Takk for gode minner sammen, takk for støtten og ikke minst vennskapet Nå kan vi kose oss på andre områder», skriver Riise.

Hoseth og Riise er begge født i 1980 og har vært gode venner siden de møttes for første gang som 14-åringer. Etter møtet på regionssamlingen som 14-åringer fulgte de hverandre tett på respektive aldersbestemte landslag og seinere på A-landslaget.

Da Riise gjorde comeback i norsk fotball i 2016, tok Hoseth den tidligere Liverpool-spilleren i forsvar og tok et kraftig oppgjør med negativiteten rettet mot enkeltindivider.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!