Derfor legger Northug på seg fem kilo hver sommer

- Dette høres spesielt ut, sier sprinttreneren.

GÅR LETT OPP I VEKT: Mens flere av langrennsjentene sliter med å få i seg nok næring, legger Petter Northug på seg fem kilo om sommeren. På den måten venner han muskulaturen til å bære en tyngre kropp enn den faktisk gjør om vinteren. Foto:  REUTERS/Christian Hartmann
GÅR LETT OPP I VEKT: Mens flere av langrennsjentene sliter med å få i seg nok næring, legger Petter Northug på seg fem kilo om sommeren. På den måten venner han muskulaturen til å bære en tyngre kropp enn den faktisk gjør om vinteren. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug legger bevisst på seg rundt fem kilo om sommeren.

- Jeg blir sterkere og venner muskulaturen til å bære en tyngre kropp enn på vinteren. Det er det som er planen bak det. Jeg gjør det hvert år, sier Northug til Adresseavisen.

Det står i kontrast til jentelaget hvor utøverne sier det er en utfordring å spise nok med de enorme treningsmengdene de har.

- Jeg pleier stort sett å være fem kilo tyngre på sommeren, sier Northug.

Langrennsstjernen forteller videre at han først i november og «rundt det første skirennet» går inn i matchvekt. Landslaget driver ikke med bevisst vektøkning.

- Det er godt mulig det er en plan med det, men ikke for laget. Vi er forskjellige. Noen går opp, andre ikke, sier landslagstrener Trond Nystad til Adresseavisen.

- Det er vel vanlig å gå opp et par kilo om sommeren. Men dette høres litt spesielt ut må jeg si. Men hvis man har troen er det mye som virker, sier sprinttrener Ulf Morten Aune.

Etter 8 av 37 verdenscupkonkurranser leder Northug klart med sine 500 poeng. Sveitseren Dario Cologna er nærmeste utfordrer i sammendrag med 322.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer