Derfor lot Sundby gull-Simen få gå

- Så er jeg kanskje ikke verdens største egoist likevel, da, sier Sundby.

FULL POTT: De norske langrennsgutta lykkes fullt ut i lagtaktikken i dag. Simen Hegstad Krüger (i midten) vant et sensajonelt OL-gull foran Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holunf. Foto: NTB Scanpix
FULL POTT: De norske langrennsgutta lykkes fullt ut i lagtaktikken i dag. Simen Hegstad Krüger (i midten) vant et sensajonelt OL-gull foran Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holunf. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Se bortover rekka her da folkens, vi har vunnet gull, sølv og bronse på OLs åpningsdistanse. For første gang noen sinne lykkes vi hundre prosent med lagtaktikken. Det kunne ikke vært bedre, sier Martin Johnsrud Sundby og titter bort på Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund til høyre for seg.

Norge tapetserte pallen på tremila med skibytte i OL, og de gjorde det på en spektakulær måte.

Var lojale

Da Simen Hegstad Krüger klarte å få luke mot slutten av den nest siste 3,75 kilometer lange runden, tok både Martin og Hans Christer det helt piano - som planen var.

- Vi var lojale, sier Martin Johnsrud Sundby.

- Vi skulle ikke risikere å gå inn ei luke til en nordmann og samtidig dra med oss spurtsterke utlendinger opp. Så da Simen fikk luka si, regnet både HC og jeg med at Dario Cologna, Alex Harvey eller Maurice Manificat skulle ta opp jakten. Jeg var klar til å hive meg i ryggen på en av dem, men la dem dra og tette luka, sier Martin.

- Og jeg ble skikkelig overraska over at det ikke skjedde. Det var jo ingen som prøvde, og luka ble bare større og større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer