Derfor lykkes NHL-Martinsen: - Nå kan jeg bruke fysikken min

Ny leilighet i Denver.

IMPONERER: Andreas Martinsen fikk torsdag ordnet med ny bopel i Denver. NHL-eventyret er i ferd med å ta av for ham. Foto:   Doug Pensinger/Getty Images/AFP
IMPONERER: Andreas Martinsen fikk torsdag ordnet med ny bopel i Denver. NHL-eventyret er i ferd med å ta av for ham. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Martinsen fikk torsdag ordnet med ny bopel i Denver. NHL-eventyret er i ferd med å ta av for ham.

Innsatsen på isen har gjort at han i løpet av jula fikk beskjed om å finne seg et fast sted å bo.

Den storvokste nordmannen har etablert seg som en solid forsterkning for Colorado Avalanche. Hans gode fysikk og taklingsstyrke er virkelig blitt satt pris på, ikke bare av trener Patrick Roy, lagkamerater og fans. Flere NHL-eksperter ser på Martinsen som en direkte årsak til at Colorado for tiden kjemper om en plass i NHL-sluttspillet.

- Jeg føler at jeg har klart å tilpasse meg den transatlantiske stilen å spille på. Nå kan jeg få brukt fysikken min. Det handler om tøffe og harde taklinger. Her er det greit bare det er rent, sier Andreas Martinsen til NTB.

Leilighet Siden han debuterte for Colorado Avalanche i slutten av september, etter å ha blitt hentet opp fra AHL, har han bodd på hotell. Nå har han funnet seg en leilighet i vinterbyen med en beliggenhet i over 1600 meters høyde.

Onsdag kveld var det kamp, så derfor ble torsdagen brukt til å ordne det praktiske i forbindelse med anskaffelsen av ny bopel.

- Det har vært hektiske dager, med kamp annenhver dag. Da må man benytte anledningen til å gjøre unna huskjøp på fritiden, sier Martinsen.

Fredag kveld tar Avalanche imot Nashville Predators. Martinsen hadde en assist da St. Louis Blues ble slått 4-3 etter forlengning onsdag.

Det var hans sjette målgivende pasning på 25 spilte kamper. Han har også scoret to mål. Begge målene avgjorde kampen til Avalanches fordel.

Viktig - Det er en veldig viktig kamp mot Predators. De ligger to poeng foran oss på sluttspillplass, og det er det som gjelder for oss å klare det, sier 25-åringen.

- Hvis dere ikke er opptatt med sluttspill så kanskje du er aktuell for VM i Moskva i begynnelsen av mai, da?

- Det er litt tidlig å si noe om det, men jeg vil spille VM hvis det skulle bli aktuelt, sier Martinsen.

Årets VM blir Roy Johansens siste som norsk landslagssjef. Martinsen fikk sin debut på landslaget i Tyskland-VM i 2010. Han har siden vært en solid norsk spiller under VM-turneringene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer