Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor lyser Gro opp når hun snakker om andre

- Vanskelig å snakke om meg selv.

ER SELVKRITISK: Gro Hammerseng synes det er vanskelig å snakke om seg selv som håndballspiller. Om andre tenker hun ofte «Wow, så gode de er».
ER SELVKRITISK: Gro Hammerseng synes det er vanskelig å snakke om seg selv som håndballspiller. Om andre tenker hun ofte «Wow, så gode de er». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Ukraina i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Gro Hammerseng er stort sett alltid blid. Selv når hun kanskje ikke vil svare på spørsmålet, smiler hun.

Og når landslagskapteinen blir bedt om å si noe om lagvenninnene, da går smilet omtrent helt rundt - samtidig som hun snakker.

For det er lite som gjør henne så glad som å kunne skryte av medspillerne.

Vanskelig - Du er ikke så glad i å snakke om deg selv?

- Nei, jeg er ikke det, det er mye lettere å snakke om andre, sier hun til Dagbladet.

- Handler det litt om beskjedenhet?

- Ja, jeg er litt beskjeden, men på noen områder er jeg ikke beskjeden i det hele tatt. Jeg har alltid syntes det har vært vanskelig å snakke om egne kvaliteter. Jeg har blitt litt bedre, men det er enklere å snakke om andre.

- For da lyser du opp?

- Da bobler jeg over. Man blir kanskje litt preget av den verden man er i, og i perioder er det mange som mener så mye om hvordan jeg spiller. Forventingene er ofte så høye at det er vanskelig å leve opp til. Nei, jeg vet ikke, jeg synes det bare er lettere å snakke om andre.

Blir imponert Gro Hammerseng er ofte den siste som forsvinner fra intervjusonen under tribunen i Håkons Hall etter en kamp. Litt av grunnen er ansvaret som lagkaptein, da får du ekstra mediepågang.

Men hun hadde nok vært like ettertraktet uansett, siden hun i mange år har vært Norges største håndballstjerne.

Hvis hun har spilt en kanonkamp i forsvar og scoret seks i den andre enden, vil hun likevel aller helst snakke om lagvenninnen som kom inn mot slutten og puttet tre.

- Jeg har veldig lett for å bli imponert av andres spill. Jeg tenker at «Wow, så gode de er». Jeg er nok selvkritisk, men jeg klarer å se at jeg er en habil håndballspiller, sier Gro.

- Jeg tror også at litt av nøkkelen til Norges suksess er at vi ofte vinner som et lag. Vi har mange gode og det er mange som er med å bidra. Andre lag har stjernespillere, som kanskje har vært bedre enn dem vi har hatt - men vi har hatt laget. Derfor er det viktig å få flere til å spille med selvtillit og føle at de er viktige. Jo flere vi har der, jo bedre synes jeg vi spiller.

LIKER SEG EGENTLIG I BAKGRUNNEN: Gro Hammerseng vil heller snakke om Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem, enn seg selv.
LIKER SEG EGENTLIG I BAKGRUNNEN: Gro Hammerseng vil heller snakke om Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem, enn seg selv. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!