ER SELVKRITISK: Gro Hammerseng synes det er vanskelig å snakke om seg selv som håndballspiller. Om andre tenker hun ofte «Wow, så gode de er».
ER SELVKRITISK: Gro Hammerseng synes det er vanskelig å snakke om seg selv som håndballspiller. Om andre tenker hun ofte «Wow, så gode de er».Vis mer

Derfor lyser Gro opp når hun snakker om andre

- Vanskelig å snakke om meg selv.

Direkte 20.15: Følg Norge - Ukraina i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Gro Hammerseng er stort sett alltid blid. Selv når hun kanskje ikke vil svare på spørsmålet, smiler hun.

Og når landslagskapteinen blir bedt om å si noe om lagvenninnene, da går smilet omtrent helt rundt - samtidig som hun snakker.

For det er lite som gjør henne så glad som å kunne skryte av medspillerne.

Vanskelig - Du er ikke så glad i å snakke om deg selv?

- Nei, jeg er ikke det, det er mye lettere å snakke om andre, sier hun til Dagbladet.

- Handler det litt om beskjedenhet?

- Ja, jeg er litt beskjeden, men på noen områder er jeg ikke beskjeden i det hele tatt. Jeg har alltid syntes det har vært vanskelig å snakke om egne kvaliteter. Jeg har blitt litt bedre, men det er enklere å snakke om andre.

- For da lyser du opp?

- Da bobler jeg over. Man blir kanskje litt preget av den verden man er i, og i perioder er det mange som mener så mye om hvordan jeg spiller. Forventingene er ofte så høye at det er vanskelig å leve opp til. Nei, jeg vet ikke, jeg synes det bare er lettere å snakke om andre.

Blir imponert Gro Hammerseng er ofte den siste som forsvinner fra intervjusonen under tribunen i Håkons Hall etter en kamp. Litt av grunnen er ansvaret som lagkaptein, da får du ekstra mediepågang.

Men hun hadde nok vært like ettertraktet uansett, siden hun i mange år har vært Norges største håndballstjerne.

Hvis hun har spilt en kanonkamp i forsvar og scoret seks i den andre enden, vil hun likevel aller helst snakke om lagvenninnen som kom inn mot slutten og puttet tre.

- Jeg har veldig lett for å bli imponert av andres spill. Jeg tenker at «Wow, så gode de er». Jeg er nok selvkritisk, men jeg klarer å se at jeg er en habil håndballspiller, sier Gro.

- Jeg tror også at litt av nøkkelen til Norges suksess er at vi ofte vinner som et lag. Vi har mange gode og det er mange som er med å bidra. Andre lag har stjernespillere, som kanskje har vært bedre enn dem vi har hatt - men vi har hatt laget. Derfor er det viktig å få flere til å spille med selvtillit og føle at de er viktige. Jo flere vi har der, jo bedre synes jeg vi spiller.

LIKER SEG EGENTLIG I BAKGRUNNEN: Gro Hammerseng vil heller snakke om Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem, enn seg selv.
LIKER SEG EGENTLIG I BAKGRUNNEN: Gro Hammerseng vil heller snakke om Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Camilla Herrem, enn seg selv. Vis mer