Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor «lyver» Hareide til UEFA

Åge Hareide har en spesiell taktikk for å forvirre sine motstandere.

VIKTIG KAMP: Åge Hareide og Danmark møter Irland i kveld. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
VIKTIG KAMP: Åge Hareide og Danmark møter Irland i kveld. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer

Åge Hareide og Danmark spiller en meget viktig kamp borte mot Irland i kveld, der Danmark kan kvalifisere seg til EM. Dersom de skulle tape, vil Irland kvalifisere seg.

Det er nemlig slik at innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell. Irland og Danmark vil ved dansk tap ende på lik poengsum med Irland og foran dem på innbyrdes.

Men Hareide har gode kort på hånda, og avansementet ligger i deres hender.

«Lyver» til UEFA

Nå avslører danske TV 2 at nordmannen gjør et noe uvanlig grep for å forvirre motstanderen.

Den danske TV-kanalen skriver at han melder inn «feil» lagoppstilling før landskampene. Det gjør han for å forvirre motstanderen.

Danskene melder enten inn feil formasjon eller en lagoppstilling der minst én spiller er plassert i feil posisjon.

For eksempel ble det opplyst om at de startet med formasjonen 3-5-2 mot Gibraltar, men i realiteten var formasjonen 4-2-3-1, skriver TV 2.

Det bekrefter det danske fotballforbundets kommunikasjonssjef til TV-kanalen.

- Vi gjør det for å skape forvirring og uvisshet for motstanderen. Det er måte hvor vi kan gi vårt landslag best mulige arbeidsforhold, sier kommunikasjonssjef Jakob Høyer.

Om det gir utslag eller ikke, er usikkert. Men danskene har i hvert fall levert gode resultater i kvalifiseringen. Hareides menn er ubeseiret før deres siste kamp mot Irland.

Ubeseiret

TV 2 påpeker overfor Høyer at kommentatorer kaller det uprofesjonelt å informere om noen helt usannsynlige lagoppstillinger.

- Jeg er sikker på at den danske fansen vet veldig godt hvordan landslaget stiller opp. Jeg tror de klarer å gjennomskue det, sier Høyer.

Til tross for at Hareide ikke fortsetter etter sommeren 2020, så har de fortsatt til gode for å tape med nordmannen på trenerbenken.

De har ett tap i hans periode som sjef, men det var da han slet med ryggskade, og dermed ikke var til stede da de tapte i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media