Derfor må Drillo bli i Vålerenga

Drillos framtid i Vålerenga avgjøres til uka - av Drillo selv. Eneste grunnen til å si nei må være at mannen elsker rollen som særpomp. Her er fem gode grunner til at han må si ja.

Utfordringen

Det viktigste argumentet: Dagens Vålerenga er rett og slett en stor utfordring. Drillo har gitt laget et kraftig sportslig løft - uten at forutsetningene har vært spesielt gode.

Vålerenga mangler flere av de spillertypene Drillo ønsker seg, og han har tross alt ikke hatt mer enn noen måneder på seg til å prege laget.

Han trenger noen millioner til spillerkjøp, og en vinter og vår med grundige sesongforberedelser.

Og så har han sikkert et brennende ønske om å demonstrere at han også kan få suksess som tradisjonell klubbtrener.

Betingelsene

Drillos betingelser i Vålerenga er eventyrlige for alle andre enn dem som jobber med toppfotball. I forhold til utenlandske kollegaer blir Drillo ei fattiglus. Men pengene er uansett ikke avgjørende.
I så fall hadde han allerede vært landslagssjef for Vietnam.

Muligheten til å kombinere familieliv og treneryrke, og samtidig være engasjert både på Idrettshøgskolen og Fotballforbundet, betyr mer.

Drillos status for tida gjør at han mer eller mindre kan legge denne kabalen på egen hånd, og få det akkurat som han ønsker.

Cupvinnercupen

Drillo har reddet Vålerenga fra nedrykk i Tippeligaen og sendt laget til kvartfinalen i cupvinnercupen. Det tok bare noen måneder. Det er fritt fram å velge sine egne ord til å beskrive den eventuelle handlingen det vil være å hoppe av moroa nå.

99 av 100 trenere ville ikke tenkt seg om engang. Men dette handler om den ene.

Norsk fotball

Drillo gjorde landslaget til et av Europas beste. Denne høsten har han gjort Vålerenga til en av Europacupens sensasjoner - og et av de beste tippeligalagene. Og han har bare brukt noen måneder. Drillos rykte som klubbtrener er litt frynsete i Norge - og om ikke annet så kan det være en personlig motivasjon for å bli.

Men viktigst:

Drillo har denne høsten vist at han fortsatt har mye å bidra med i norsk fotball. Som aktiv trener naturligvis, men også som en mer tilbaketrukket observatør i landslagsmiljøet.

Det er for tidlig å gjøre Drillo til eksportvare.

Oslo-fotballen

Det er sagt til det kjedsommelige: Oslo trenger et storlag. VIF-klanen er en ubestridt ener i supporterdivisjonen, og lager såpass mye kompakt støy at man fort glemmer hvor glissent og stemningsløst det er rundt dem.

VIF-klanen er for svært spesielt interesserte. Det er langt på vei Vålerenga også. Klubbens appell til en normalt fotballinteressert osloborger er begrenset.

Men Drillo har appell: En genierklært fotballtrener med en svært så folkelig helse og livssituasjon. Vålerenga-suksess under Drillo er den sikreste veien til et bredere og mer pålitelig publikumsgrunnlag for Oslos beste fotballag.