TOMT BAK MÅL: Norge spiller sine innledende kamper EgeTrans Arena. Bak det ene målet er det bare en svart vegg - selv om det egentlig er tribuner rundt hele banen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TOMT BAK MÅL: Norge spiller sine innledende kamper EgeTrans Arena. Bak det ene målet er det bare en svart vegg - selv om det egentlig er tribuner rundt hele banen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-VM:

Derfor må VM-stjernene spille mot en stor, svart vegg: - Det skulle du aldri sagt

Du har kanskje sett den på tv.

  • Norge - Polen, klokka 20.30

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): - Jeg aner ikke hvorfor veggen er der, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Den observante tv-seer har lagt merke til at i håndballhallen i VM-byen Bietigheim-Bissingen prydes den ene kortsida bak mål av en stor, svart vegg som er hengt opp for anledningen.

Det har vært fulle tribuner og 3600 tilskuere på Norges kamper, men ettersom en hel kortside er fjernet betyr det at trolig rundt 500 plasser står helt tomme bak veggen.

Dagbladet brakte spørsmålet videre til arrangøren: Hvorfor er en gigantisk svart vegg hengt opp bak det ene målet?

Arrangøren opplyser: Veggen er hengt opp av logistikk-årsaker, og for å ha et sted for såkalt mixed zone - sonen der spillerne møter pressen - etter kamp.

HALLEN: Norges fem første kamper spilles i EgeTrans Arena i Bietigheim-Bissingen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HALLEN: Norges fem første kamper spilles i EgeTrans Arena i Bietigheim-Bissingen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

EgeTrans Arena er en multifunksjonshall som bruktes til både håndball og ishockey. Den tar vanligvis 4500 tilskuere - men ikke under VM. Arrangøren forteller til Dagbladet at de ikke er pålagt å stenge deler av tribunen, men at det er av hensyn til pressesonen etter kampen.

Påvirker ikke

Det neste spørsmålet er om det har noen sportslig betydning å spille én omgang mot en tribune full av fans, for så å spille 2. omgang mot en tom, svart vegg.

De norske spillerne forteller:

- Jeg har lagt merke til den svarte veggen, men vi spiller i så mange rare haller. Vi er vant til å se mye rart, sier Mørk.

Hun forteller videre:

BAK VEGGEN: Slik ser det ut bak den svarte veggen. Heidi Løke var ettertraktet etter kampen mot Argentina. Hun ble dratt inn til et fellesbilde med fire motspillere.
Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix
BAK VEGGEN: Slik ser det ut bak den svarte veggen. Heidi Løke var ettertraktet etter kampen mot Argentina. Hun ble dratt inn til et fellesbilde med fire motspillere. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror det er verre for publikum enn oss. Jeg synes det har vært bra stemning i hallen, sier Mørk.

Stine Bredal Oftedal legger til:

- Jeg tror ikke det betyr så mye hvilken vei vi spiller. Vi ser mye forskjellig når vi reiser rundt i Europa, men som regel er det likt på begge sider, sier Oftedal, før hun legger til:

- Nå kommer jeg til å tenke på dette i neste kamp. Det skulle du aldri sagt, spøker Oftedal og ler.

Stine Skogrand oppsummerer:

- Jeg tror ikke veggen påvirker oss, men den er umulig å overse. Det står vel «Willkommen», og jeg spurte Stine (Bredal) om hvordan W uttales på tysk, sier Skogrand og ler.

- Dette var bare noe vi snakket om på første trening i hallen. Nå er vi vant til det. Null problem, sier Skogrand.

Solid lag

Norge møter et heltent Polen klokka 20.30 i kveld. Polen overrasket ved å slå Sverige i åpningskampen, men tapte så mot Tsjekkia. Bak Norge er det helt åpent om de fire plassene som gir avansement fra gruppa.

- Polen er et lag med rutinerte spillere som har vært med lenge. De har kvaliteter, gode linjespillere og har hatt fine resultater i det siste, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Er du fornøyd med eget lag?

- Når vi er gode, så er vi skitgode i forsvar. Det gjelder å spille lenger på det høyeste nivået, sier Hergeirsson.

Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen har pådratt seg sykdom og er foreløpig usikre til kamp i kveld. Uansett er Norge store favoritter til å ta sin tredje strake seier - før gruppespillet avsluttes mot Tsjekkia og Sverige.

Norge og Tsjekkia står med fire poeng hver. Polen, Sverige og Ungarn har to poeng. Argentina har null. Ungarn tok nemlig sin første seier i VM mot Argentina i ettermiddag.

Overrasket

Japan overrasket stort med å slå Montenegro 29–28 i gruppe C i dag.

Det skjedde bare ett og et halvt døgn etter at det samme japanske laget tapte med 14 mål mot Danmark.

Japansk seier over Montenegro satte også sistnevnte under press i gruppe C, etter som Montenegro også har tapt for Russland tidligere i mesterskapet.

Montenegro åpnet mesterskapet med 31–24 over Danmark.

De fire beste av gruppens seks lag går videre til åttedelsfinale.

Gruppe B (i Bietigheim-Bissingen):

Ungarn – Argentina 33-15 (18-7).

Senere kampstart: Sverige – Tsjekkia (18.00), Norge – Polen (20.30).