Derfor måtte Ashley Cole forlate Arsenal

- Det handler om respekt.

(Dagbladet.no): Side som side med Jose Mourinho kunne Ashley Cole i går endelig trekke på seg den blå trøya og offisielt presenteres som Chelsea-spiller.

Etter en lang, opprivende og skitten overgangssak forklarer han nå til The Times hvorfor det måtte ende med en overgang til London-rivalen på brua.

- Dette har aldri handlet om penger, men om respekt. Jeg ga hele mitt hjerte til Arsenal og var helt ærlige med klubben. Man ønsker å føle seg elsket og ønsket, og jeg synes ikke jeg fikk den respekten jeg fortjente, forteller Cole i det ekslusive intervjuet.

Wenger foreslo Chelsea

Og tegner et ganske annet bilde enn en grisk ung mann på jakt etter en enda tykkere lommebok.

- Jeg bryr meg om hva folk tenker om meg, og jeg tror de fleste spillere trenger å høre at fansen støtter deg. Jeg bærer på en slik usikkerhet, selv om jeg er tøffere og mer hardhudet etter de siste 18 månedene.

Cole sier han følte seg som en fremmed i Arsenal den siste tiden, og at det var manager Arsene Wenger som foreslo en overgang til akkurat Chelsea.

- Når jeg reiste til VM, tenket jeg at vil ende opp i en anne liga. Jeg fortalte Wenger at jeg ønsket å forlate klubben. Det var han som først nevnte Chelsea.

WENGERS FORSLAG: Ashley Cole sier Arsene Wenger var den første til å foreslå Chelsea som ny klbub. Men det var vel omtrent et år etter at disse to hadde sitt beryktede stevnemøte. Foto: AP/Scanpix
WENGERS FORSLAG: Ashley Cole sier Arsene Wenger var den første til å foreslå Chelsea som ny klbub. Men det var vel omtrent et år etter at disse to hadde sitt beryktede stevnemøte. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Med løftet hode

Og Chelsea ble det. Ved en overgang som er svært tung å svelge for Arsenals trofaste supportere.

Men Ashley Cole nekter å gjemme seg i skam.

- Jeg har ingenting å skamme meg over. Jeg vil ikke gå rundt i London og gjemme meg bak mørke solbriller, men vil gå med løftet hode, avslutter Ashley Cole.

• Din mening: Forstår du Ashley Coles valg?

INGEN SKAM: Ashley Cole akter å bære Chelsea-drakta med hevet hode.