Derfor måtte Berge «dele» på OL-Bronsen

Skal sikre favorittene. 

DOBBEL BRONSE: En tydelig beveget Stig-Andre Berge var ikke alene om å feire bronsemedalje i 59-kilosklassen. Fra høyre: Sølvvinner Shinobu Ota (Japan), gullvinner  Ismael Borrero Molina (Cuba), Stig-André Berge og  usbekiske Elmurat Tasmuradov som begge fikk bronse.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DOBBEL BRONSE: En tydelig beveget Stig-Andre Berge var ikke alene om å feire bronsemedalje i 59-kilosklassen. Fra høyre: Sølvvinner Shinobu Ota (Japan), gullvinner  Ismael Borrero Molina (Cuba), Stig-André Berge og  usbekiske Elmurat Tasmuradov som begge fikk bronse.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Søndag kveld ble fire år med blodslit kronet med en olympisk bronsemedalje for Norges bryterfavoritt Stig-André Berge.

Medaljen var den første norske OL-medaljen siden Jon Rønningen vant gull i Barcelona-OL i 1992. De som som ikke har fulgt så nøye med på olympisk bryting i årene som har gått siden, stusset nok på at Berge ikke sto alene på bronseplass da medaljene skulle deles ut.

Der fikk Nordmannen selskap av Elmurat Tasmuradov fra Usbekistan, som også kunne feire OL-bronse.

Mens bryternes vei til sølv-, eller gullmedalje i OL er enkel nok å forstå, er kampen om bronsemedaljen litt mer komplisert.

Dobbelt så mange medaljer

Det deles ut totalt 72 OL-medaljer i de 18 forskjellige bryteturneringene (delt etter vektklasse og kjønn) i OL: 18 gull, 18 sølv og 36 bronsemedaljer.

I motsetning til mange andre olympiske konkurranser, blir kampene i bryting trukket tilfeldig. Dermed kan to av de beste bryterne møte hverandre før finalerunden.

For å unngå at en av favorittene ryker ut i første runde får alle som har tapt mot en av de to finalistene muligheten til å kjempe mot hverandre i to nye «oppsamlings»-turneringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer