Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor måtte Ferguson selge van Nistelrooy

Så kom forklaringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvorfor i huleste kvitte seg med en spiss som har nettet 150 mål på 219 kamper? Manchester United-manager sir Alex Ferguson letter på sløret foran kveldens treningskamp mot Port i Amsterdam.

United-sjefen forteller at spissen ikke tålte å bli vraket, derfor måtte han bort.

- Det handler om hvordan de reagerer og tilpasser seg å bli utelatt fra laget. Ruud var anderledes på den måten, så det var det som skjedde, sier Ferguson til Reuters.

Ferguson nevner ikke den påståtte episoden med Ronaldo på trening, eller andre grunner til at van Nistelrooy nå fortsetter karrieren i Real Madrid.

Han sier bare at det er vanskelig å blidgjøre moderne stjernespillere, og tror stadig flere er stjerner i eget hode.

- Det som er vanskelig med dagens spillere er at du må gi dem tilfredsstillelse når du tar ut laget. Hver gang er det to-tre spillere som du nøler med å fortelle at de ikke får spille.

Ferguson gjorde det likevel, da han standhaftig valgte Louis Saha framfor nederlenderen i vår.

- Du håper at de forstår grunnene til at de blir utelatt, men noen ganger gjør de ikke det. Og det er jeg klar over, sier Ferguson.

MANGLER TOPPSCOREREN: Ole Gunnar Solskjær (t.h) er en av fire United-spisser som skal fylle tomrommet etter van Nistelrooy. Foto: Scanpix/Reuters
MANGLER TOPPSCOREREN: Ole Gunnar Solskjær (t.h) er en av fire United-spisser som skal fylle tomrommet etter van Nistelrooy. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Van Nistelrooy forsto ikke, og ble Real-spiss for 127 mill. kroner.

PS! Ferguson bekreftet i går interssen for Villareals spansk-brasilianske midtbanespiller Marcos Senna (30). Men han er bare en av flere klubben vurderer, sier manageren.

REAL MADRID-SPISS: Mange United-fans skulle gjerne sett van Nistelrooy i rødt også kommende sesong.