MÅ VINNE KAMPER IGJEN: Styrelder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, er blid og førnøyd ved sjøkanten av Molde torsdag ettermiddag. Nå har han og resten av styret tro på at klubben kan finne tilbake til vinnersporet fra i fjor. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
MÅ VINNE KAMPER IGJEN: Styrelder i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, er blid og førnøyd ved sjøkanten av Molde torsdag ettermiddag. Nå har han og resten av styret tro på at klubben kan finne tilbake til vinnersporet fra i fjor. FOTO: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Derfor måtte Skullerud gå på rekordtid

Men styreleder Øystein Neerland hevder styremøtet var planlagt lenge.

MOLDE (Dagbladet): Da Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen torsdag formiddag ledet klubbens treningsøkt på stadion i Molde, hadde de ingen viten om at de få timer senere skulle være arbeidsledige.

Styremøte i skyggen Mens sola varmet spillere og støtteapparat ute på bana, satt klubbens styre samlet i styrerommet i den skyggefulle delen av tribuneanlegget.

Der brukte de ikke lange tiden på å skifte ut Skullerud med en til nå ukjent løsning.

- Nå er det slik at hele prosessen skjedde på to-tre timer i ettermiddag. Og det har først og fremst noe å gjøre med tingenes rekkefølge, sier styreleder Øystein Neerland til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg kan si det slik; vi får på plass en kortsiktig løsning til morgendagens trening.

Styreleder Neerland begrunner Skulleruds avskjedigelse med frykten for at klubbens høye tapsprosent skal fortsette utover Tippeliga-sesongen.

- Vi tror det er viktig å igjen komme på vinnersporet og tror at et taktskifte nå, med 13 seriekamper igjen, er riktig valg.

Godt evaluert hasteavgjørelse På spørsmål fra Dagbladet om klubben nå børstet støvet av den hastige operasjonen da Kjell Jonevret ble sparket i 2010, svarer Neerland at dagens oppsigelse av Skullerud og Wiggen, er grundig og godt evaluert på forhånd.

- Dette er en annen situasjon med andre utfordringer og jeg tror vi har gjort en grundig og god evaluering av det som har skjedd så langt i sesongen. Vi står på at dette er den beste løsninga for Molde akkurat nå, sier han.

Men under selve evalueringsprosessen var Skullerud fortsatt tiltenkt å fortsette ut sesongen. Helt frem til styremøtet ble avsluttet en gang mellom klokka 12 og 14 i dag. Omtrent samtidig som Skullerud avsluttet sin siste trening som Molde-sjef.

KOK INNE - DUKKERT UTE: Mens Moldes klubbledelse forberedte seg på å offentliggjøre at Tor Ole Skullerud var ferdig som sjef, valgte klubbens juniorlag en kjølig dukkert i Moldefjorden. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
KOK INNE - DUKKERT UTE: Mens Moldes klubbledelse forberedte seg på å offentliggjøre at Tor Ole Skullerud var ferdig som sjef, valgte klubbens juniorlag en kjølig dukkert i Moldefjorden. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

- Alt er gjerne en prosess over tid, men vi tok denne beslutningen i dag og før den ble gjort, var ikke noe klart, forteller Neerland.

Han vil ikke fortelle Dagbladet hvilken dato den konkrete innkallelsen til styremøtet ble sendt ut.

- Alle styremedlemmer visste at det var i dag og var med på styremøtet.

- Så da passet det seg å skifte trenerapparatet, siden det var et planlagt styremøte akkurat i dag?

- Nei, nå orker jeg ikke å svare mer på dette, avslutter Neerland.

Spår Hestad og Moe Blant Dagbladets kilder som er tilknyttet klubben, blir det nevnt at klubblegenden Daniel Berg Hestad og Erling Moe skal ta over på kort sikt. Moe er tidligere medlem av trenerapparatet til Kjell Jonevret, Ole Gunnar Solskjær og Tor Ole Skullerud.