SUAREZ FORTJENER PRISEN: Robbie Fowler mener at Luiz Suarez fortjener å bli årets spiller. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SUAREZ FORTJENER PRISEN: Robbie Fowler mener at Luiz Suarez fortjener å bli årets spiller. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Derfor mener Fowler at Suarez bør bli årets spiller

- Han er ikke her for å bli likt, sier Fowler.

EKEBERG (Dagbladet): Robbie Fowler (37) er i disse dager på en tredagers turné i Norge for å promotere boka «Liverpoolhelter» som er skrevet av Ragnhild Lund Ansnes. Boka handler om 14 av Liverpools store helter, og Robbie Fowler er en av flere spillere som er potrettert i boka.

I den anledning tok Dagbladet en prat med legenden, og tabellplasseringen til Liverpool ble fort offer for en diskusjon. Liverpool ligger foreløpig på en 7. plass i Premier League, en plassering som ikke er en storklubb som Liverpool verdig.

- Det er ikke godt nok. Jeg er sikker på at hele trenerstaben og hierarkiet i Liverpool vil si at det ikke er det. Vi vil være best. Vi går inn i hver sesong med forventinger om å vinne, men noen ganger må man være realistisk og putte opp hånda og si at vi må få stabilitet inn i laget. Kanskje om et år eller to vil vi få en større tropp med flere spillere, ikke bedre spillere, men et bredere utvalg. Det er ikke en optimal situasjon vi er i nå, men jeg er optimist. Jeg tror at den riktige mannen styrer klubben (Brendan Rodgers journ.anm), og han vil få oss opp dit vi hører hjemme, sier Robbie Fowler.

Den tidligere Liverpool-spilleren følger fortsatt de røde tett, selv om han ikke er på like mange kamper på Anfield. Fowler har gitt opp håpet om en topp-fire-plassering.

- Potensielt er det en liten sjanse, men realistisk sett tror jeg ikke de vil bli topp fire. Det de må gjøre nå er å få så mange poeng de kan, og forsøke å vinne så mange kamper som mulig. De har forbedret seg utover i denne sesongen, men det er litt mye å be om å havne blant de fire beste. Laget må ta med erfaringen inn mot neste sesong, og forhåpentligvis være med å kjempe om topp-fire til neste år. Du vet aldri, vi kan gå høyere enn det også, sier Fowler Til Dagbladet.

- Tror du Liverpool må bli blant de fire beste for å beholde de beste spillerne?

- Du vil alltid ha de beste spillerne, og de beste spillerne vil spille i de største turneringene. Du vet, topp-fire vil gi mulighet til Champions League-spill, men jeg tror at Liverpool som en stor klubb gjør at spillerne vet at de kan hjelpe hverandre til å klare felles mål. Det er opp til spillerne, sier Fowler.

Suarez bør bli årets spiller Luis Suarez er en spiller som ofte blir nevnt i sammenheng med en overgang til en større klubb om Liverpool ikke klarer å kvalifisere seg til neste års Champions League. Robbie Fowler håper naturligvis han blir værende lenge i klubben.

- Jeg håper at han ikke drar, og han har sagt mange ganger at han er glad for å være i Liverpool. Mange ganger tar du det med en klype salt fordi vi har hørt mange spillere si det før, og så har de blitt overtalt til å dra. Men Suarez er en fin fyr, og jeg vet at han er glad i Liverpool. Alle spillerne og fansen elsker ham, og jeg håper han blir lenge i klubben fordi han er en fantastisk spiller. Jeg syns han har litt av hvert av alt. Han fikk litt kritikk for å score for lite mål i fjor, men han scoret likevel i halvparten av kampene i ligaen. Det er fantastisk i en liga som Premier League, og i år er han enda bedre foran mål, sier Fowler.

Fowler mener at uruguayaneren bør bli årets spiller denne sesongen.

- Jeg mener Suarez burde bli årets spiller. Jeg er fullstendig enig med media om at det står mellom Bale, Suarez og van Persie. Van Persie startet helt utrolig for United. Bale startet ikke like bra, men han har blitt bedre og bedre utover i sesongen. Det som er greia med Suarez er at han har vært god i hele år. Han scorer mål og han har mange målgivende pasninger. Ser du på hele året syns jeg helt klart han har vært den beste spilleren, og jeg syns han fortjener prisen, og det er ikke for å si noe stygt om van Persie eller Bale, begge er fanstastiske spillere. Det er heller ikke fra mitt Liverpool-ståsted men fra mitt fornuftige ståsted. Jeg syns han har vært den mest jevne spilleren denne sesongen, sier Fowler.

- Tror du ryktet hans vil ødelegge for muligheten hans til å bli årets spiller?

- Jeg kan ikke snakke for alle andre, men du hører andre spillere si at de ikke liker Suarez. Han er ikke i Liverpool for å bli likt, han er der for å score mål. Jeg håper han vinner prisen, men før resultatene kommer ut er det hardt å vite hva folk vil stemme, sier Fowler.