Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United i overgangsvinduet

Derfor mislyktes United i overgangsforsøkene

Deadline Day gikk uten at Manchester United fikk handlet. Etter sommeren sitter de igjen med tre nye spillere.

HODEBRY: Jose Mourinho mente United kom til å slite med å henge med dersom de ikke fikk inn en ny spiller innen overgangsvinduet stengte. Det klarte de ikke. Foto:  REUTERS/Andreas Gebert
HODEBRY: Jose Mourinho mente United kom til å slite med å henge med dersom de ikke fikk inn en ny spiller innen overgangsvinduet stengte. Det klarte de ikke. Foto: REUTERS/Andreas Gebert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Premier League starter i kveld, og storklubbene i Europa har handlet ferdig for sommeren. Neste sjanse til å sikre seg nye spillere kommer i januar.

Manchester United kom ut av det med tre nye signeringer: Fred, Diogo Dalot og Lee Grant. Ikke spesielt imponerende, og Dagbladet har gitt United en toer på terningen etter sommerens overgangsvindu.

Men avisene skriver sitt, og United skal ha vært i samtale med flere stjernespillere gjennom sesongen. Englands VM-helt Harry Maguire og Jerome Boateng er to forsvarere United og manager Jose Mourinho skal ha vært interesserte i å hente.

Så hva skjedde?

Endret strategi

Velrennomerte The Guardian skriver at det er en endret overgangsstrategi som har «felt» United. For klubben var det aldri aktuelt å gå for en spiller som ville forsterket på kort sikt.

Det har tydeligvis vært aktuelt å hente inn en ny forsvarer til Old Trafford i sommer, men ifølge avisa mente klubbledelsen at de aktuelle spillerne ikke var bedre enn de klubben allerede har. Å kaste bort hundrevis av millioner på en ny forsvarer ble derfor sett på som unødvendig.

INGEN OVERGANG: Jerome Boateng ble koblet til United i sommer. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock
INGEN OVERGANG: Jerome Boateng ble koblet til United i sommer. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock Vis mer

Tottenhams Toby Alderweiereld skal også ha vært koblet til klubben, men både BBC og The Guardian skriver fredag at det aldri kom på tale. United hadde aldri lagt inn et bud på belgieren.

For Bayern München-spiller Boatengs del, var det lite spilletid og skader som gjorde at Manchester United ikke var interesserte i å legge inn et bud. Et lån, derimot, ville vært en bedre løsning, mente klubben. Boateng og Bayern var ikke enig.

United var også interesserte i Real Madrid-stjerna Raphael Varane. Etter samtaler med den spanske storklubben, ble det klart at VM-vinneren ikke var til salgs for noen som helst pris, skriver BBC.

Frustrert Mourinho

Ifølge britiske aviser er ikke manager Jose Mourinho kjempefornøyd med sommerhandlingen. Han skal ha vært frustrert over at ledelsen ikke ønsket å gå med på signeringen av en forsvarer.

Under sesongoppkjøringen uttrykte Mourinho at han ønsket å sikre seg flere signeringer, og mente at United kom til å slite kommende sesong dersom så ikke gikk i orden.

- Klubbene som kjemper mot oss er sterke og har fantastiske lag allerede. Ellers investerer de tungt, slik Liverpool har gjort, som kjøper alt fra alle. Hvis vi ikke forsterker, blir det en vanskelig sesong, sa portugiseren til MUTV for noen dager siden.

Manchester United åpner Premier League-sesongen fredag kveld. De tar imot Leicester på Old Trafford. Årets sesong sparkes i gang klokka 21.00.