Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor møtes England og Brasil i Qatar

Britene skylder en tjeneste.

VM-SØKERE: Quatar søker VM i 2022, og kampen mellom England og Brasil gir gode muligheter til å vise seg fram for verden. England og Brasil har også sine grunner til å dra helt til Khalifa stadion i Doha for å spille kamp.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Fadi Al-Assaad
VM-SØKERE: Quatar søker VM i 2022, og kampen mellom England og Brasil gir gode muligheter til å vise seg fram for verden. England og Brasil har også sine grunner til å dra helt til Khalifa stadion i Doha for å spille kamp. Foto: SCANPIX/REUTERS/Fadi Al-Assaad Vis mer

||| (Dagbladet): Mens flere VM-sultne nasjoner skal ut i viktige playoff-kamper i helga, møtes de allerede klare nasjonene England og Brasil til treningskamp.

Men kampen spilles hverken på Wembley eller på Maracana. Stjernene møtes i stedet på Khalifa Stadion i Doha, Qatar. Grunnen? England skylder Brasil en tjeneste.

Penger og politikk
Det brasilianske stjernegalleriet har for vane å legge privatkampene utenlands, faktisk har de kun spilt en av de siste 11 i Sør-Amerika.

Og det er store penger å tjene på å vise fram Ronaldinho, Kaká og co i utlandet. Det brasilianske fotballforbundet bli trolig tjene over 40 millioner kroner bare på oppgjøret i Doha, skriver Daily Telegraph.

England står igjen med omtrent en tidel av det beløpet, og drar den lange turen mer som en gjentjeneste enn for å tjene penger.

Brasil stilte nemlig opp da britene åpnet nye Wembley, og England var med det bundet til å møte der Brasil ønsket. Eller rettere sagt der Kentaro ønsket, selskapet som organiserer Brasils verdensturneer, og som også sto bak at Englands siste kvalikkamp mot Ukraina nylig ble vist eksklusivt over internett.

Qatar på sin side er ute etter å markedsføre seg som vertsnasjon til VM i 2022, og vil bruke England - Brasil som utstillingsvindu. Det er heller ikke uten betydning at England søker VM i 2018, og at en av FIFA-toppene som skal avgjøre det heter Mohammed bin Hammam og er fra Qatar.

Kaká frykter Capellos England
FA har høflig avslått å spille kamp også på onsdag, for det er ingen tvil om at den lange turen neppe er populær blant managerne i Premier League. Men spillerne gleder seg til oppgjøret mot Brasil.

- Når du står og sparker ball mot veggen i oppveksten, er det alltid Brasil du drømmer om å spille mot. Dette er en flott kamp, og en viktig del av forberedelsene til VM, sier James Milner.

SKRYTER AV CAPELLO: Brasil-stjerne Kaká mener England er bedre under den tidligere sjefen for hans gamle klubb.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mohamad Dabbous
SKRYTER AV CAPELLO: Brasil-stjerne Kaká mener England er bedre under den tidligere sjefen for hans gamle klubb.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mohamad Dabbous Vis mer

- Vi møter bare europeiske lag i kvalifiseringen, så det å møte sør-amerikansk motstand er en annerledes utfordring, med spillestil vi vil møte i VM, sier han.

På motsatt side av banen er Kaká full av forventning før møtet med England, som han ser som en sterk utfordrer når alvoret braker løs i Sør-Afrika i sommer.

- De har cruiset gjennom kvaliken i en gruppe som overhodet ikke var enkel. Jeg tror ikke noen regnet med at de skulle gå videre så overbevisende, spesielt med de to klare seierne over Kroatia, sier Real-stjernen, som gir Fabio Capello mye av æren for suksessen.

- Jeg sier ikke at England ikke var farlige før, men noe er annerledes nå. De ser mye sterkere ut kollektivt, slik Herr Capellos lag er kjent for. Spillerne virker mye mer oppmerksomme når det gjelder bevegelse og posisjonering. Innstillingen er også sterkere. De er definitivt en av utfordrerne til pokalen i Sør-Afrika, sier Kaká til Guardian.

PÅ PLASS: Englands kaptein John Terry. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mohamad Dabbouss
PÅ PLASS: Englands kaptein John Terry. Foto: SCANPIX/REUTERS/Mohamad Dabbouss Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media