Derfor nekter de å trene på arenaen for skjebnekampen

- Vi vil ikke ødelegge den.

UNDER PARI: Chiles trener Jorge Sampaoli kritiserer baneforholdene i Sao Paulo forut for gruppefinalen mot Nederland i kveld. Vinneren av denne kampen vil etter alle solemerker unngå vertsnasjon Brasil i åttedelsfinalen. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI/NTB SCANPIX
UNDER PARI: Chiles trener Jorge Sampaoli kritiserer baneforholdene i Sao Paulo forut for gruppefinalen mot Nederland i kveld. Vinneren av denne kampen vil etter alle solemerker unngå vertsnasjon Brasil i åttedelsfinalen. Foto: AFP PHOTO/MARTIN BERNETTI/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): Etter at de i forrige uke sendte regjerende mester Spania på hodet ut av VM med 2-0, har Chile allerede sikret seg en plass i sluttspillet.

Nå gjenstår det bare å finne ut om det blir som gruppevinnere eller gruppetoer etter kveldens varslede batalje mot Nederland.

Men alt er ikke helt som det skal være før gruppefinalen.

Dårlig bane Chiles hovedtrener, Jorge Sampaoli, har nemlig gått ut og kritisert forfatningen til banen i Sao Paulo. Han forklarer også at det er grunnen til at laget hans ikke trente på arenaen i går kveld.

- Banen er i dårlig stand, og vi vil ikke ødelegge den mer. Vi skal spille her på mandag, og her og nå holder ikke banen det nivået vi forventer, sier han ifølge engelske The Guardian.

Chile trenger tre poeng i kveld for å vinne gruppe b, og unngå det som mest sannsynlig blir Brasil i åttedelsfinalen. Sampaoli er full av lovord om kveldens motstander.

- De har kvalitet i alle ledd, og spiller en ekstremt god fotball som innstiller mye respekt. Men selvsagt, vi vil vinne. Vi vil ikke ødelegge Nederlands drøm, men bygge vår egen, sier han.

Få med deg alt i VM direkte

Drømmer om finale Arturo Vidal var instrumentell i chilenernes seier over Spania, og Juventus-spilleren tror laget hans kan gå langt. Helt til finalen.

- Om vi spiller som vi gjorde mot Spania kan vi ta oss helt til finalen. Men vi må fortsette å bli bedre, sier han.

Likevel, han er klar over at det blir en tøff kamp mot et nederlandsk lag som også har imponert så langt med skremmende effektiv kontringsfotball.

- Dette er den beste årgangen med chilenske fotballspillere i historien. Laget vårt er sterkere enn noe vi har sett tidligere. Det kommer til å bli som en finale. Begge lag vil vinne gruppa, og det er klart at det er en fordel å unngå et Brasil som spiller på hjemmebane, sier Vidal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer