Astrid Uhrenholdt Jacobsen vil ikke trene med Therese Johaug i VM

Derfor nekter Jacobsen å trene med Johaug i VM: - Dummeste jeg gjør

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i toppform. Nå skal det bevares fram til VM i Seefeld.

I KANONFORM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har funnet formen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I KANONFORM: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har funnet formen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULRICEHAMN/OSLO (Dagbladet): Med den sterke vinden i ryggen og snøen som daler ned over Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32), oser hun likevel en glød som hun ikke har vist på lenge. Storformen er tilbake.

Mens hun stadig vekk må snu seg i mixed zone for å slippe forbi andre utøvere, fordi landslagssekken er så stor at det er umulig å passere uten sideveis rotasjon, forteller Heming-jenta at hun ikke ser noen begrensninger.

Selv Johaug kan slås - men ikke følges på langturer på trening.

Jacobsen sier overfor Dagbladet at hun ikke kommer til å trene sammen med lagvenninnene Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg før det braker løs i Østerrike i februar.

- Når jeg kommer til Seefeld skal jeg trene alene, sier Jacobsen.

Grunnen til det, er at 32-åringen sier hun holder farten til verken Johaug eller Østberg på rolige langkjøringsøkter.

- Plager meg lite

- Jeg kan ikke begynne å prøve å henge med dem. Jeg holder ikke farten deres, og det dummeste jeg gjør er å tro at jeg begynner å nærme meg nivået deres nå. Vi har lagt en plan som går på at vi har styrke, intervaller og langkjøring samtidig, men jeg er klar over at min fart på rolig trening er en annen enn deres. Da blir det to forskjellige veier å gå, sier Jacobsen, som vil gjøre det i sitt eget tempo.

- Det plager meg veldig lite at det blir sånn, sier Jacobsen.

For mens Therese Johaug til tider har vært skremmende frisk på distanserenn denne sesongen, har Østberg levert og vant Tour de Ski sammenlagt. For Jacobsens del er det først nå formen har kommet.

- Har du tro på at du kan utfordre Johaug og Østberg i VM?

- Tiden vil vise. Men en av mine styrker er at jeg ikke har noen mental grense for hvor fort jeg kan gå. Jeg mister ikke piffen selv om jeg har vært langt bak. Jeg må komme på start, gjøre det jeg kan, så får vi telle opp etterpå.

Ikke stresset

Jacobsen er nå opptatt av å gjøre en god treningsjobb før VM. Og at formen har latt vente på seg, har ikke stresset henne.

- Jeg har vært med på det før. Tålmodigheten min har jeg trent opp over lang tid. Jeg håndterer stress ganske bra. Det er en fordel, sier Jacobsen.

Det norske laget bestående av Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg hadde små problemer med å hente hjem seieren i svenske Ulricehamn søndag. Det var mye på grunn av Jacobsens glitrende tredjeetappe, som sikret Østberg ei trygg luke på siste etappe.

Fra før hadde en Therese Johaug i storform sikret henne et ti sekunders forsprang, der hun brøytet seg gjennom den tette snøen i Ulricehamn.

På vei ut av stadion i Ulricehamn faller Johaug i trappa ned fra mixed zone på de glatte trinnene og roper høyt «det er jo livsfarlig».

Så reiser hun seg opp - alvorlig, men forsiktig smilende - og forlater arenaen uskadet og i toppform etter en ny drømmehelg med bare seirer. Livet smiler for verdenseneren.

- Det var tungt og hardt å gå. Men jeg er fornøyd med at jeg klarte å få en luke når jeg nesten måtte gå opp sporet. Jeg tenkte at jeg måtte utnytte kapasiteten min og gjøre den jobben jeg skulle. Jeg vet at jeg er i god form. Da fikk jeg luka jeg ville og jobbet på i det lette partiet. Jeg er fornøyd, sier Johaug til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer