Derfor nektet Nani å godta Carraghers unnskyldning

- Han har gjort det før.

I SJOKK: Manchester United-ving Nani sier han reiste seg i ren affekt etter å ha blitt grisetaklet av Liverpools Jamie Carragher. Etterpå nektet han å godta backens unnskyldning for flengen i leggen.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
I SJOKK: Manchester United-ving Nani sier han reiste seg i ren affekt etter å ha blitt grisetaklet av Liverpools Jamie Carragher. Etterpå nektet han å godta backens unnskyldning for flengen i leggen.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Manchester United-ving Nani var forventet å kunne miste en måned med fotball etter grisetaklingen han ble utsatt for i tapet for Liverpool for snart to uker siden.

Jamie Carragher kastet seg inn i portugiseren med stor kraft, og Nani forlot banen med en dyp flenge i leggen.

Etter kampen forsøkte Carragher å be om unnskyldning for taklingen, men ble nektet adgang til United-garderoben. Nå forklarer Nani hvorfor.

- Han kom for å si unnskyld, men jeg sa fra at jeg ikke var fornøyd med det han gjorde mot meg. Spør hvem som helst i fotballverdenen etter en sånn takling, de kommer ikke til å akseptere en unnskyldning - spesielt ettersom dette var andre gangen på to år han har tatt meg, sier United-spilleren, ifølge Independent, og refererer til skaden han pådro seg da lagene møttes på Anfield i oktober 2009.

- Jeg var ikke glad, for jeg mener spillere må bli utvist etter taklinger som det der, sier han.

I sjokk
Mange stusset da Nani plutselig var klar for spill til gårsdagens Champions League-oppgjør mot Marseille, bare en drøy uke etter at han forlot banen etter Carraghers takling.

De mest konspiratoriske av Liverpool-supporterne tok det som et tegn på at Nani ikke var så skadet som han ville ha det til på Anfield, også fordi portugiseren reiste seg så raskt og gestikulerte mot dommeren etter den hendelsen.

- Jeg følte smerten med en gang, men jeg var i sjokk, forklarer United-vingen.

- Jeg ville vise dommeren hva som hadde skjedd. Dersom jeg ikke kan spille videre, må han få det røde. Dommeren var raskt oppe med det gule, men da jeg viste ham beinet mitt, kunne du se det på ansiktet hans (at han hadde gjort feil), sier Nani.

Nettopp på grunn av slike dommerfeilvurderinger mener også portugiseren at fotballforbundet burde kunne gå inn og straffe spillere i etterkant.

- Jeg mener det. Dommeren sa etterpå at han så beinet mitt. Det kunne ha vært slutten på sesongen min. Første gang jeg så ned på beinet, tenkte jeg det: «Nå er sesongen min over». Det var derfor jeg gråt, sier Nani.

Rooney vil bli
Nani spilte en time i seieren over Marseille på tirsdag, samme dag som det ble skrevet i flere engelske aviser at han vurderer å forlate klubben etter sesongen.

Vingen selv avviste tilsynelatende avisskriveriene via sin Twitter-konto, der han bedyret at sannheten ville komme fra ham selv.

En annen som erklærer lojalitet til Manchester United, er Wayne Rooney.

- Jeg skrev under en ny kontrakt for å bli her, og hvis ikke jeg en gang er uønsket, blir jeg her, det er sikkert, sier Rooney, ifølge Independent.

- Jeg gjorde en feil da jeg sa jeg ønsket å dra, men jeg har forpliktet meg til United i framtida. Jeg er lykkelig, familien min er lykkelig, så det er ingen grunn til at jeg skal flytte på meg, sier spissen.

FRUSTRERT: Nani oppsøkte dommeren, som han mener ville gitt rødt kort om han hadde sett beinet hans tidligere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
FRUSTRERT: Nani oppsøkte dommeren, som han mener ville gitt rødt kort om han hadde sett beinet hans tidligere.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer