INGEN SELVKRITIKK: Carlos Tevez sa i går han ikke følte seg klar til å spille, så da takket han like gjerne nei da Roberto Mancini ville bytte ham inn i andreomgangen mot Bayern Munchen. I dag er tonen tilsynelatende en litt annen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
INGEN SELVKRITIKK: Carlos Tevez sa i går han ikke følte seg klar til å spille, så da takket han like gjerne nei da Roberto Mancini ville bytte ham inn i andreomgangen mot Bayern Munchen. I dag er tonen tilsynelatende en litt annen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Derfor nektet Tevez å bli byttet inn

Mancini måtte krangle med tre spillere på City-benken.

(Dagbladet): Bayern München - Manchester City 2-0.

Carlos Tevez kostet trolig rundt 400 millioner kroner da han skiftet beite fra Manchester United til Manchester City, men tida hos de blå har snart inneholdt like mange nedturer som oppturer.

I går nådde argentinerens City-karriere sitt foreløpige bunnivå.

Tevez nektet å bli byttet inn da Roberto Mancini pekte på ham med 35 minutter igjen av 0-2-tapet for Bayern Munchen, og etter kampen slo manageren fast at Tevez ikke får spille under ham igjen. Aldri.

Da Carlos Tevez kom ut til pressen for å forsvare seg etter oppgjøret, var han ordknapp.

- Jeg følte meg ikke klar til å spille, så da gjorde jeg ikke det, sa argentineren, ifølge Guardian.

Ordlyden i uttalelsene er noe ulik i forskjellige engelske medier, ettersom de ble gitt på spansk og oversatt av en tolk. Tevez framsto uansett ikke som noen angrende synder.

- Jeg var toppscorer forrige sesong, og fortjener ikke å bli behandlet på denne måten. Jeg ønsket å forlate klubben ved starten av året på grunn av familien, men nå er jeg i England og er fornøyd. Men treneren har aldri gitt meg sjansen til å vise hva jeg kan gjøre, sier han, ifølge nyhetsbyrået DPA, og kommenterer Roberto Mancinis uttalelser om at han er ferdig i City på denne måten:

- Det er hans avgjørelse.

Avviser i dag at han nektet
I morgentimene i dag presenterer imidlertid BBC en annen tone fra Carlos Tevez.

RASENDE: Etter krangling med flere av spillerne på City-benken i går, var manager Roberto Mancini. Er det opp til ham, er Tevez ferdig i klubben.Foto: SCANPIX/AP/Kerstin Joensson
RASENDE: Etter krangling med flere av spillerne på City-benken i går, var manager Roberto Mancini. Er det opp til ham, er Tevez ferdig i klubben.Foto: SCANPIX/AP/Kerstin Joensson Vis mer

I uttalelsene de refererer, hevder argentineren at han aldri nektet å spille.

- Det var litt forvirring på benken, og jeg tror innstillingen min ble misforstått, sier Tevez.

- Jeg ønsker å be alle City-fans om unnskyldning for alle misforståelser i Munchen. Jeg har alltid hatt et sterkt forhold til dem, og de vet at jeg alltid gjør mitt beste for klubben når jeg er på banen, sier han.

Tevez hevder samtidig han var klar til å gjøre en innsats også i går.

- Jeg hadde varmet opp og var klar til å spille. Dette er ikke rett tidspunkt å gå inn på detaljene rundt hvorfor det ikke skjedde. Men jeg vil gjøre det klart at jeg ikke nektet å spille. Framover er jeg klar til å spille når det ønskes, og jeg vil oppfylle mine forpliktelser, sier han.

Rasende på Dzeko
City-manager Roberto Mancini var åpenbart opprørt over Carlos Tevez' oppførsel etter kampen i går, selv om han tok forbehold om at styreformann Khaldoon al-Mubarak har siste ord når det gjelder argentinerens framtid.

- Jeg skal snakke med styreformannen, for han bestemmer alt. Men la meg stille spørsmålet: Tror du en spiller kunne oppført seg sånn i Bayern Munchen? I Milan? I Manchester United? Nei. Det er svaret. Det gjelder overalt, sier Mancini.

I tillegg måtte italieneren også tåle at Edin Dzeko demonstrativt ga ham to tomler opp da han ble tatt av til fordel for Nigel De Jong etter 55 minutter - like før Tevez satte i gang med sitt trass.

Dzeko kranglet deretter med sjefen, før han kastet treningsdrakta i bakken.

- Han spilte en dårlig kamp, en svak kamp. Kanskje han kan få bli på banen dersom han spiller bedre neste gang. Han trenger å skjerpe oppførselen sin. Jeg skal være misfornøyd med prestasjonene hans - ikke Edin, sier Roberto Mancini.

DEMONSTRERTE: Edin Dzeko, her i en slags duell med Philipp Lahm, vrakes trolig til helgas Premier League-kamp på grunn av sin oppførsel.Foto: SCANPIX/EPA/TOBIAS HASE
DEMONSTRERTE: Edin Dzeko, her i en slags duell med Philipp Lahm, vrakes trolig til helgas Premier League-kamp på grunn av sin oppførsel.Foto: SCANPIX/EPA/TOBIAS HASE Vis mer

- Dzeko er skuffet, men manageren gjør det han vil. Ingen spillere er gode hver kamp. Jeg må snakke med ham. Jeg kan skjønne at folk er skuffet, men jeg er rasende på Dzeko, og neste kamp kan han sitte på benken sammen med meg, sier Mancini, og varsler dermed at Edin Dzeko ikke trenger å vente seg plass i startoppstillingen til helga.

Aldri mer
Som om ikke det var nok konfronterte Mancini konfronterte også Pablo Zabaleta på benken underveis i andreomgangen i går.

Mancini trodde argentineren hadde sagt noe til støtte for Carlos Tevez, men forklarer i etterkant at han misforsto.

- Jeg har snakket med Pablo og det var ingenting, sier han.

Likevel - nå skal det bli slutt på sutringa på Manchester City-benken.

- Dette er siste gang en av spillerne våre går av banen og beveger hodet på denne måten, sier Roberto Mancini, og rister på den italienske manken.